Vormel-1 autod püstitasid Mehhiko etapil kiirusrekordeid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felipe Massa Mehhiko etapil.
Felipe Massa Mehhiko etapil. Foto: SCANPIX

Vormel-1 autode kiirused tõusid viimati peetud Mehhiko etapil nii kõrgeks, et üllatasid ka ülikogenud arhitekti Hermann Tilket.

Felipe Massa sai oma Williamsil kvalifikatsioonis parimana kirja kiiruse 364,3 km/h. Senise hooaja tipptulemus pärines ajalooliselt ülikiire rajana tuntud Monzast, kus Force India sõitja Sergio Perezi tippkiirus oli 354,6 km/h. Autodromo Hermanos Rodriguesi rada kaasajastada aidanud Tilke sõnul mängis Mehhikos oma rolli ka hõre õhk, millega ta ei osanud raja projekteerimisel arvestada.

Kuna Mehhiko rajal on sarja pikim peasirge, muutis Tilke järgnevad kurvid meelega kitsamateks. «Teisel ja kolmandal sektoril näitasid autod oodatud kiirust. Tahtsime kurve aeglasemaks muuta, sest siis näevad fännid autosid paremini ja põnevus kasvab. Usun, et suutsime sel rajal aeglaseid ja kiireid lõike hästi kombineerida,» sõnas Tilke portaalile Motorsport.com.

Sakslane kiitis väga Mehhikos valitsenud emotsiooni, mis andis tema arvates raja uuenduskuurile kõrge hinnangu. «Olen uhke, et sain töötada koos inimestega, kes selle võimalikuks muutsid. See tõi lausa pisara silma. Vägev on näha, kui sinu loodu toimib ja publik sellele hästi reageerib,» sõnas Tilke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles