Soome koondise kapten: Eesti on teinud suuri edusamme

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panu Autio
Panu Autio Foto: Erakogu

Uue hooaja eel käis Eestis Soome saalijalgpallur Panu Autio, kes täna töötab mängimise kõrvalt koolitajana nii Soomes kui ka mujal. Autio usub, et Eesti on edusammude toel suurtele järele jõudnud, mida tõestasid ka rahvuskoondise viimased saavutused.

30-aastane Soome koondise kapten teab Eesti saalijalgpalli seisu hästi – meie väravavõrku on ta sahistanud lausa kaheksal korral. Autio usub, et siin liigutakse õiges suunas, kuid praegu ollakse Soomest viis-kümme aastat maas. «Järele jõudmiseks on vaja kogemusi ja rasket tööd. Ma arvan, et ala peab arendama targalt ning praegusel hetkel tulevad need teadmised piiri tagant,» rääkis Autio Eesti Jalgpalli Liidu kodulehele.

Eestis käis Autio kolmel korral ning tema juhtimisel viidi läbi ka treenerite koolitus. «Olen Eestis juba kolmandat korda oma kahepäevasel külastusel. Töötasin ka koos rahvusmeeskonna ja Dmitriga (koondise peatreeneri Dmitri Skiperskiga – toim.) ning viin läbi ka seminare,» kirjeldas Autio, kes andnud välja ka saalijalgpalliraamatu, lühidalt oma külaskäigu põhjust.

Autiot, kes on pallinud professionaalina nii Hispaanias kui ka Venemaal, on eelduste kohaselt Eestis võimalik mängimas näha juba kuu lõpus, kui Kiili Spordihoones võõrustatakse Balti turniiri. Eesti – Soome kohtuvad turniiri viimases mängus pühapäeval, 29. novembril kell 18. Kodune Triobet saaliliiga algab juba laupäeval, 7. novembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles