Skandaali mässitud IAAF jätab traditsioonilise aastalõpugala ära

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valerie Adams võtab Monaco prints Albertilt vastu 2014. aasta parima naiskergejõustiklase tiitli. Taustal Lamine Diack ja parim meesatleet Renaud Lavillenie.
Valerie Adams võtab Monaco prints Albertilt vastu 2014. aasta parima naiskergejõustiklase tiitli. Taustal Lamine Diack ja parim meesatleet Renaud Lavillenie. Foto: VALERY HACHE/AFP

Järjekordsesse skandaali mähitud Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) otsustas presidendi Sebastian Coe eestvedamisel, et traditsiooniline Monacos peetav aastalõpugala, kus antakse üle auhinnad aasta parimatele sportlastele, jääb seekord ära.

Prantsusmaa võimud teatasid sel nädalal, et endine IAAFi president Lamine Diack on kahtlustatav ulatuslikus korruptsioonis ja rahapesus, kirjutas Prantsusmaa väljaanne L'Equipe.

Teda süüdistatakse Venemaalt raha vastuvõtmises, et nende sportlaste positiivsete dopinguproovide tulemused maha salataks. 16 aastat IAAFi eesotsas püsinud Diack astus ametist tagasi tänavu augustis.

Uhke gala oleks pidanud toimuma 28. novembril. Suure peo asemel korraldatakse sportlastele hoopis tagasihoidlikum õhtusöök ja kergejõustiklased saavad auhinnad kätte vaiksemas õhkkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles