Otepää Tartu maratoni päris endale ei saa

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Maraton.
Tartu Maraton. Foto: Ain Protsin.

Talvepealinn pakkus Tartu maratonide korraldajaile välja, et Otepäält algavad suurvõistlused võiksid ka lõppeda sealsamas. Klubi Tartu Maraton ei näe aga praeguse maratoniraja kõrval tõsiselt võetavat alternatiivi.


Otepäält lähte saavad Tartu maratoni üritused peavad muutuma osalejasõbralikumaks. Selles leppisid omavahel kokku ka praegu Otepääd valitsevad poliitilised jõud. Kuid milles see sõbralikkus seisneb?

Mugavam korraldada

«Eks meil mõlgub mõtteis, et saaks lisaks startidele kunagi ka finišid siiapoole ära tuua,» tunnistas Otepää linnavolikogu spordikomisjoni esimees Silver Eljand.

Tema sõnul toetavad seda mõtet paljud spordisõbrad, kellele muutuks võistlustel kaasa- löömine sel moel mugavamaks. Kaoks ära tülikas sõit kahe linna vahel ning see säästaks nii spordisõprade kui ka korraldajate rahakotti.

Et see mõte kunagi teoks saaks, tuleb Otepääl palju ära teha. Juba praegu on linna üheks suurimaks mureks suursündmuste teenindamisel parkimine. Eljand ise elab linna Tartu-poolses küljes. «Maratoni ajal ei pääse kojugi,» nentis ta.

Nii väikese linna kohta tuleb suurüritusi ette päris palju. Linna paika pandud arengusuundades on nimetatud küll uute parklate rajamist, kuid millal need mõtted teoks saavad, ei ole esialgu teada.

Jääb kitsaks

Otepäälaste ideedega on tuttav ka klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk. Tema sõnul jääb aga klubi vähemalt lähiaastatel kindlalt sellele seisukohale, et sõidetakse punktist A punkti B ehk siis alustatakse Otepäält ja lõpetatakse Elvas.

«Tartu maratoni rada, mis praegu läbib viit valda ja kaht maakonda, on Eestis ainulaadne,» sedastas Kelk ning lisas, et ta ei kujuta hästi ette, kuidas saaks tõmmata 12 meetri laiuse suusaraja sisse talvepealinna ümbruse eramaadele.

Kelgu hinnangul kahandaks maratoni ühte paika kolimine lisaks ka selle kandepinda. «Kui rada kaoks nii paljude inimeste ukse alt, siis kaob ka seos maratoniga,» nentis ta.

Samas möönis Kelk, et suurüritust ühes paigas korraldada oleks ilmselt lihtsam. Uus mure kerkiks esile aga finišipaigaga. «Tehvandi suusastaadionile Tartu maratoni start ja finiš korraga ära ei mahu,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles