Viljandi mängis Kaljuga viiki, kuid langes meistriliigast välja

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas peeti täna viimase vooru kohtumised. Postimehe telemängus tegi Viljandi Tulevik 2:2 viigi Nõmme Kaljuga, kuid jäi siiski tabelis viimaseks ning langes järgmiseks aastaks esiliigasse.

Viljandi jaoks algas mäng hästi ning juba kolmandal minutil viis Roger Teor Tuleviku juhtima. 38. minutiks oli peal aga Kalju, kelle tabamused kanti Ats Purje ja Tarmo Neemelo nimele. Viigi tõi Tulevikule Sakari Tukiaineni 82. minuti värav.

Tulevikule poleks täna piisanud ka võidust, kuna kolm punkti sai viimases voorus kirja ka nende lähim konkurent Tartu Tammeka, kes oli 2:1 üle Narva Transist. Viljandi jäi 22 punktiga tabelis viimaseks, Tammeka 25 punktiga eelviimaseks. Tartlased peavad meistriliigasse püsimajäämise nimel pidama üleminekumängud

POSTIMEHE OTSEPILT

Viljandi Tulevik – Nõmme Kalju

Laupäeval 7. novembril kell 14.00 Viljandi linnastaadionil

Liigatabelis viimasel kohal oleva Tuleviku jaoks on seis selge – kaotus Kaljule tähendaks, et külaskäik kõrgliigasse jääb ühe hooaja pikkuseks. Viigi ja võidu korral sõltub kõik sellest, mida teeb Tartu Tammeka samal ajal kodus Narva Transi vastu.

Kui Tulevikku praegu punktiga edestav Tammeka kaotab ja Tulevik viigistab, on võrdsete punktide juures eelis Tulevikul, sest hooaja jooksul saadud võite on meeskondadel sel juhul võrdselt, omavahelistes kohtumiste arvestuses on Tulevik aga võitudega 2:1 peal. Kui Tammeka peaks suutma Transilt viigipunkti kätte saada, päästab Tulevikku ainult võit Kalju üle.

Viljandlaste mänguvanker hakkas allamäge veerema suvel, kui esiründaja Joonas Tamm siirdus Florasse. Pärast seda suudeti küll veel 1:0 võiduga šokeerida kodus just nimelt Kaljut, ent sealtpeale on 19 mängust võidetud vaid üks, ülejäänud 18 aga kaotatud.

Pronksmedalid juba kindlustanud Kaljul on võidu korral võimalik tõusta hõbedale, kuid selleks peaks Levadia samal ajal kodus Infonetile kaotama. Revanši suvise lüüasaamise eest võttis Kalju juba eelmisel nädalal, kui Viljandit külastati karikamängu raames ja saadi Joel Lindpere kübaratriki toel ülikindel 5:0 võit. Kollaste kaartide tõttu ei saa seekord Kaljut aidata Artjom Dmitrijev.

Tuleviku abitreener Raiko Mutle: «Kõik või mitte midagi. Nüüd või mitte kunagi. Rohkem võimalusi meil Premium liigas jätkamiseks pole. Nii lihtne või raske see ongi.»

Tuleviku väravavaht Karl-Romet Nõmm: «Hooaja tähtsaim mäng, kaalul on rohkem kui kunagi varem. Teame, et see saab olema raske ülesanne Kaljult punkte võtta, aga kuttidel on motivatsioon laes ja viimane mäng, teine poolaeg Sillamäe vastu, näitas, et suudame küll mängida ja võimalusi luua. Peame olema kaitses kompaktsed ja võitlema iga millimeetri eest. Oleme oma nii-öelda finaali kogu aeg edasi lükanud, aga nüüd on see hetk käes, teist võimalust enam ei ole, kõik või mitte midagi. Suutsime ühe korra Kaljult kodus punkte võtta ja suudame ka seekord! Suur palve ka fännidele – te olete meid terve hooaeg toetanud, vahet ei ole, mis seisus me olnud oleme. Tulge ja aidake meid veel ühe korra! Võtke trummid ja pasunad kaasa ja võtame koos need tähtsad punktid ära!»

Kalju peatreener Fredo Getulio Aurelio: «Laupäeval lõpetame hooaja Viljandis. Alles mõnda aega tagasi kohtusime Viljandiga karikasarjas ning võitsime neid 5:0. Kui keegi arvab, et meid ootab kerge mäng, siis ta eksib. Olukord on nüüd teine, sest nad peavad võitma, muidu langevad nad Esiligasse. Meil on veel võimalus püüda hõbemedalit ning meid tulevad Viljandisse toetama ka fännid. Tahame lõpetada hooaja stiilselt!»

Kalju väravavaht Vitali Teleš: «Eelmises voorus mängisime Tammekaga, kes oli Viljandiga sarnases olukorras ning vajas võitu. Viljandi tuleb kindlasti endast kõik andma, sest kui nad kaotavad, jääb see neile mõneks ajaks viimaseks mänguks Premium liigas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles