Hamiltoni selgitus Schumacheri fännidele: ärge uskuge, mida kirjutatakse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Äsja vormel-1 sarjas kolmekordseks maailmameistriks kroonitud Lewis Hamilton suutis oma sõnavõtuga välja vihastada Michael Schumacheri tulihingelised fännid. Nüüd avaldas ta Instagami vahendusel selgituse ning soovitas inimestel mitte uskuda kõike, mida nad loevad.

«Ma pole kunagi teinud MM-tiitli võitmiseks midagi sellist, mida tegi Schumacher – olen võitnud tänu oma loomulikule talendile,» lausus Hamilton Mercedese võistkonna koostööpartneri Puma reklaamkirjas.

Öeldu põhjustas Saksamaa ajakirjanduses furoori, sest sakslaste meelest vihjas Hamilton seitsmekordse maailmameistri ebasportlikele tegudele rajal ning samuti meeskonna taktikavalikule, mis seadis Schumacheri alati võistkonnakaaslasest ettepoole. Sakslase fänniklubi leidis, et britt oli taktitundetu, kuna Schumacheri tervislik seis on teatavasti jätkuvalt raske ning tal puudub võimalus end kaitsta.

Eile pöördus Hamiltion Instagrami vahendusel sakslase fännide poole. «Kõik Michael Schumacheri fännid, ma tahan, et teaksite, kui suur Michaeli austaja ma olen,» alustas ta. «Kasvasin üles vaadates tema teekonda seitsme maailmameistritiitli suunas. Ta oli ja on meie ajastu suurkuju ning olen väga uhke ja tänulik, et olen saanud temaga kohtuda ja aega veeta. Ta oli minu vastu alati lahke. Kui ta tegi oma viimase võidusõidu, siis võtsin kokku julguse ja küsisin, kas ta oleks nõus minuga kiivreid vahetama. Ta oli sellega lahkelt nõus.»

Lõpetuseks kirjutas Hamilton: «Palun ärge uskuge kõike, mida kirjutatakse. Ma pole kunagi tahtnud teda ega tema perekonda solvata, mul on nende vastu suur austus. Hoian teda oma palvetes ja loodan, et ta paraneb. Parimate soovidega. Lewis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles