Spikker: mida peab Rossi tegema, et maailmameistriks tulla

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi.
Valentino Rossi. Foto: SCANPIX

MotoGP legend Valentino Rossi oli MM-tiitlile juba väga lähedal, kuni sattus hooaja eelviimasel etapil skandaali. Ta lõi jalaga Marc Marquesi ning karistuseks stardib Rossi Valencias viimaselt kohalt. Vaatamata kõigele on Rossil võimalused veel tänavu maailmameistriks tulla, kuna etapile läheb ta vastu liidrina.

Hetkel on Yamahal kihutava Rossi edu meeskonnakaaslase Jorge Lorenzo ees seitse punkti. Lorenzo saab aga startida täpselt sellelt kohalt, mis ta kvalifikatsioonis välja sõidab. Seega on trumbid selgelt Lorenzo käes, kuid ka Rossil on omad võimalused.

Loomulikult tuleks ta ilmameistriks juhul, kui lõpetab Lorenzost eespool. Aga siinkohal teeme väikese ülevaate, millisel kohal peaks Rossi lõpetama juhul, kui Lorenzo temast varem finišisse jõuab.

Kui Lorenzo homme võidab, siis oleks Rossil MM-tiitli võitmiseks vaja kerkida viimaselt stardikohalt teiseks. Kui Lorenzo saab teise koha, siis piisaks Rossile kolmandast kohast. Kui Lorenzo peaks aga lõpetama kolmandama, siis piisaks Rossile juba kuuendast või kõrgemast kohast.

Lorenzo neljas koht lubaks Rossil finišisse veereda ka üheksandana ning hispaanlase viienda positsiooni puhul piisaks Rossile ka 11. kohast. Seega võib öelda, et homse võistluse eel on kõik otsad lahtised ning kindlasti teeb vanameister Rossi kõik endast oleneva, et vastuoluline hooaja lõpp enda kasuks pöörata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles