Ametlikult Levadiast lahkuv Kristal: usun, et andsin nii palju kui mul anda oli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kristal
Marko Kristal Foto: SCANPIX

Kuigi Marko Kristali tõenäoline lahkumine Levadia peatreeneri toolilt oli avalik saladus juba alates sellest, kui Levadia tänavuse tiitli Florale kaotas, siis viimase vooru kohtumise järel öeldi see ka ametlikult välja. Klubi tänas Kristalit ja abitreenerit Indrek Zelinskit viisakalt nelja aasta jooksul tehtud töö eest, mis on kokkuvõttes olnud vägev – kaks Eesti meistritiitlit, kaks hõbemedalit, kaks karikat.

«Ega midagi eriti suurt ei muutu – tõusen üles, teen silmad lahti, lähen pesen hambad ära,» muigas Kristal küsimuse peale, mida ta nüüd esmaspäeva hommikul ette võtab. «Eks ma puhkan natuke ja sätin asju. Mõtteid on igasuguseid, aga praegu puhkan,» ütles ta.

«Pärast mängu tänasin mängijaid aja eest, mis nad on minuga koos olnud. Nad tegid kõvasti tööd ja ma arvan, et mina andsin neile nii palju kui mul anda oli. Väga palju oli positiivset – suures plaanis pole põhjust nurisemiseks! Ametlikult kohtusime (klubi juhtkonnaga – toim) eelmisel nädalal ja siis sain teada,» kirjeldas Kristal lahkumise tagamaid.

«Selge oli see, et eesmärk oli meil saada eurosarjas edasi ja tulla meistriks. Paraku jalgpall on niisugune, et igakord kõik asjad ei õnnestu. Kui latid on nii kõrgele seatud, siis paratamatult vajab klubi muudatusi,» lausus Kristal.

Levadia pole seni ametlikult kinnitanud, kes klubi uueks peatreeneriks saab, kuid Postimehe andmetel on kindel, et Kristali-Zelinski töö võtavad üle peatreener Sergei Ratnikov ja abitreener Urmas Hepner. Mõlemad mehed viibisid ka täna Kadrioru staadioni tribüünil ja jälgisid mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles