Kalender nurjab vormel-1 sõitja võimaluse suurvõitu kaitsta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Hülkenberg (paremal) tähistab koos Nick Tandy ja Earl Bamberiga 2015. aasta Le Mansi 24 tunni sõidu võitu.
Nico Hülkenberg (paremal) tähistab koos Nick Tandy ja Earl Bamberiga 2015. aasta Le Mansi 24 tunni sõidu võitu. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) president Jean Todt vabandas järgmise aasta võidusõidukalendri pärast, kus kattuvad Le Mansi 24 tunni sõidu ja kõigi aegade esimese Aserbaidžaani vormel-1 etapi toimumiskuupäevad.

FIA kiitis esialgu juuli keskel heaks kalendri, mille oli ette valmistanud vormel-1 sarja juht Bernie Ecclestone ning kus Le Mansi legendaarne pikamaasõit peeti 18. ja 19. juunil, Bakuu vormel-1 etapp aga 17. juulil. Paraku pidi Ecclestone võistkondade survel venitama vormel-1 sarja suvepuhkuse nelja nädala peale ning seega tõsteti septembrikuises viimases variandis Bakuu võidusõit 19. juunile.

See tähendab, et näiteks Force India tiimis kihutav Nico Hülkenberg ei saa kaitsta koos Nick Tandy ja Earl Bamberiga tänavu LMP1 klassis võidetud tiitlit. Todt oskas võidusõidusõpru lohutada vaid sellega, et Prantsusmaa ja Aserbaidžaani vahel valitseva kolmetunnilise ajavahe tõttu ei toimu võistlused vähemalt samal ajal.

«Kalendri koostamine on väga keeruline töö, sest vormel-1 sarjas on 21 etappi, vormel-E sarjas kümme etappi, pikamaasõitude MM-sarjas samuti kümme etappi ja autoralli MM-sarjas 14 osavõistlust,» sõnas Todt väljaandele Autosport. «Pole võimalik sellist kalendrit teha, kus poleks vähemalt ühte kattuvust. Aga Le Mansi osas on mu süda rahul – vormel-1 etapp algab keskpäeval ja Le Mansi finiši on kell 15. Võib-olla on üks-kaks sõitjat, kes tahaksid mõlemal osaleda, aga kahjuks ei ole meil paremat varianti pakkuda,» selgitas Todt.

Porsche on teada andnud, et ei otse Hülkenbergile asendajat enne, kui vormel-1 kalender on lõplikult kinnitatud. Kui sinna peaks veel muudatusi tulema, antakse neist teada detsembri alguses toimuval Maailma Mootorispordinõukogu koosolekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles