Lorenzo võitis finaaletapi ja krooniti maailmameistriks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jorge Lorenzo (vaskul) ja Marc Marquez Valencia ringrajal.
Jorge Lorenzo (vaskul) ja Marc Marquez Valencia ringrajal. Foto: SCANPIX

Moto GP finaaletapi Valencias võitis hispaanlane Jorge Lorenzo (Yamaha), kes krooniti ühtlasi ka maailmameistriks. Lorenzo juhtis kogu võistlust ja edestas lõpuks teise koha saanud Marc Marquezi (Honda) 0,263 sekundiga. Kolmas oli Dani Pedrosa (Honda; +0,654).

Enne otsustavat etappi edestas sarja üldliider, itaallane Valentino Rossi (Yamaha) Lorenzot seitsme punktiga. Võidu eest saab sarjas 25, teise koha eest 20 ja kolmanda eest 16 punkti. Seega, Lorenzo võidu korral oleks Rossi pidanud teiseks tulema (et tiitel võita), ent sai täna neljanda koha (+19.789).

Rossil oli teise koha saavutamine ka äärmiselt keeruline, sest ta pidi karistuse tõttu sõitu alustama stardirivi lõpust. Rossi lükkas eelmisel Malaisias Sepangi ringrajal peetud etapil jalaga konkurendi Marc Marquezi tsiklit ja sundis viimase katkestama. Kohtunikud jätsid küll Rossile etapi kolmanda koha alles, aga andsid talle kolm karistuspunkti. Kuna tal oli sellest hooajast oma lähima jälitaja Lorenzo takistamise eest üks karistuspunkt juba kirjas, tähendas see, et Rossi peab Valencias startima viimasest reast. Vastavalt sarja karistuspunktide süsteemile kehtivad need jooksvalt ühe aasta jooksul. Nelja punkti kokkusaamise puhul tõstetakse sõitja karistuseks stardirivi lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles