Roman Fosti parandas Hiinas Eesti hooaja tippmarki

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Fosti.
Roman Fosti. Foto: Kristjan Teedema

Roman Fosti jooksis täna Hiinas Shanghai maratoni, kus sai 9. koha Eesti tänavuse hooaja tippmargiga 2:19.38. Seni oli Fosti selle aasta parim tulemus 9. jaanuaril Iisraelis Tiberia maratonil joostud 2:20.22, millega ta samuti juhtis Eesti hooaja edetabelit.

Fosti ise oma tänase tulemusega rahule ei jäänud. «Siia saabudes tõmbasid lihased pingesse, millest päris jagu ei saanudki enne starti. Kuigi alustasin hea tundega ja lihasedki olid head, siis 25. kilomeetril tõmbus kogu alakeha pingesse. Lihaslõtvust ei olnud ja punnisin lõpuni,» ütles Fosti Jooksuportaalile. Pärast maratoni ta end väsinuna ei tundnud, kuna ei saanud endast kõike anda.

Augustis Hiinas Pekingis MMil jooksis Fosti maratoni ajaga 2:20.35, mis andis talle 20. koha. Kõrge koht tagas talle pääsu 2016. aasta Rio olümpiamängudele. Fosti isiklik rekord maratonis on 2:17.54, mis pärineb 2014. aasta Zürichi EMilt. Sellega asub ta Eesti kõigi aegade edetabelis viiendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles