Koondisel jäi pime õnn kasutamata

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Portugal.
Eesti - Portugal. Foto: Eesti käsipalliliit

KÄSIPALL. Möödunud nädalal pidas Eesti meeste käsipallikoondis kolm kohtumist 2017. aasta MMi kvalifikatsiooni avaringis, millega meie meeste teekond seekord ka lõppes. Harjumatu lahendusega ehk turniirina mängitud alagrupis jäi Eesti saldoks kaotus ja kaks viiki ning rahuloluks põhjust pole.

Kui tavaliselt on Eesti käsipallurid mänginud suurturniiride kvalifikatsioonimänge sellise süsteemi järgi, et kohtumised peetakse nii kodus kui võõrsil, siis 2017. aasta MMi puhul oli Eesti alagrupp ainuke, kes pidas kõik kohtumised turniiri formaadis Iisraelis. Kohe avapäeval tegid eestlased hea esituse, kohtudes hiljem alagrupi võitjaks tulnud Portugaliga, kellega viigistati 28:28.

Turniiri teisel päeval kohtusid eestlased võõrustajate ehk Iisraeliga, kellele kaotati 25:28. Allajäämisega minetati juba enne viimast päeva edasipääsulootus ja nii ütles koondise peatreener Rein Suvi enne Gruusiaga kohtumist, et minnakse küll võitu püüdma, kuid mänguaega teenivad rohkem senised pingipoisid. MMi kvalifikatsioonis Eesti jaoks viimaseks jäänud mängus saigi mitu põhimeest puhkust ja Eestil paistis võit olevat käega katsuda, kui teisel poolajal oldi 22:16 eduseisus. Seejärel tehti aga eksimusi ning lõpuvile kõlas siiski 25:25 viigiseisul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles