Eesti meistriliiga publikuhulk kasvas hooajaga 27%

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora fännid.
FC Flora fännid. Foto: Albert Truuväärt

Eile lõppenud Eesti jalgpalli meistriliiga hooajal külastas kohtumisi 27% rohkem pealtvaatajaid kui mullu. Võrreldes kolme aasta taguse ajaga on kasv aga enam kui 70%.

Lõppenud hooajal käis tribüünidel rekordilised 58 536 pealtvaatajat. 10 klubi hulgas kogusid oma kodumängudel enim pealtvaatajaid Tallinna FC Flora (keskmiselt 633), Nõmme Kalju FC ja Tartu JK Tammeka.

Rekord püstitati ka otseülekannete hulgas: 180-st kohtumisest jõudis otsepildi vahendusel huvilisteni 177. Ka vaatajanumbrid tegid jõulise tõusu: näiteks internetis ülekantavate mängude vaatajaskond suurenes rohkem kui kaks korda. Üha populaarsemaks on muutunud videokokkuvõtted: kui mullu vaadati liiga ametlikul YouTube'i kontol videosid 177 998 korda, siis tänavu oli see number juba enne viimast vooru rohkem kui 450 000.

Premium liigast langes väljas Viljandi JK Tulevik, esmakordselt tõusis Esiliigast tippseltskonda Rakvere JK Tarvas. 15. ja 21. novembril peetavates üleminekumängudes heitlevad meistrilliiga koha nimel Tartu JK Tammeka ja JK Tallinna Kalev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles