Soomes maandunud Federer ülistas sealset hokilegendi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer.
Roger Federer. Foto: SCANPIX

Tenniselegend Roger Federer maandus Helsingis ning peab täna Hartwall Arenal matši Jarkko Niemisega, et viimane väärikalt erru saata. Lennujaamas selgus, et kuigi Federer on esimest korda Soomes, siis teab ta meie põhjanaabrite kohta üsna palju.

«Siin on külm ja mängitakse jäähokit. Teil on imeline loodus, palju järvesid ning kauneid kohti, kus rahulikult vaikuses olla. Peaksin ma teie riigi kohta veel midagi teada saama?» küsis tennisetäht pärast maandumist.

Seejärel võttis Federer ette Soome jäähoki. «Teemu Selänne on alati mu lemmikute hulka kuulunud. Ta oli USAs tõeline superstaar ning mängis lõbusat hokit. Tal oli suhtumine alati paigas ning ta mängis meeskonna nimel. Kui temaga kohtusin, siis nägin kohe, milline liider ta on,» rääkis Federer Iltalehtile.

«See on hullumeelne, kuidas elu on muutunud. Lapsena kohtusin temaga vaid Play Stationi mängus. Nüüd saan temaga rääkida või isegi tennist tema vastu mängida.»

Teistest Soome hokikuulsustest mainis Federer ära veel Jere Lehtise ja Saku Koivu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles