Gaboni ründaja leidis Dortmundis imelise väravasoone

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierre-Emerick Aubameyang (keskmine)
Pierre-Emerick Aubameyang (keskmine) Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas on tänavu vägeva hooaja alguse teinud Dortmundi Borussia ründaja Pierre-Emerick Aubameyang, kes on 12 liigamänguga löönud 14 väravat. Eile aitas tema tabamus Dortmundi 3:2 derbivõiduni Schalke üle.

Tänavu on Aubameyang Bundesligas skoori teinud koguni kümnes mängus. Eriti muljetavaldav oli tema vorm esimeses kaheksas mängus, kus ta alati vähemalt ühe värava lõi. Esimest korda jäi ta Aubameyang kuivale 16. oktoobri võidumängus Mainzi vastu, teist korda ei saanud ründaja väravat kirja 31. oktoobril Bremenis. Kõikides Borussia kodumängudes on Prantsusmaal sündinud Gaboni koondislane skoori teinud.

Aubameyang esindas noorena ühel korral ka Prantsusmaa U21 koondist, kuid valis seejärel siiski Gaboni oma vanemate kodumaa. 80 korral esindas Gaboni rahvuskoondist ka tema isa. Lisaks kuuluvad koondisesse ka Aubameyangi vennad Catilina ja Willy. Kuna Aubameyang seenior töötab AC Milani skaudina, on kõigi kolme poja jalgpallurikarjäär saanud alguse just Itaalia suurklubist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles