Venemaa visatakse kergejõustikuperest välja?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingukontroll.
Dopingukontroll. Foto: SCANPIX

Endine Maailma Anti-Dopingu Agentuuri (WADA) president Dick Pound avaldab täna 325-leheküljelise rapordi, kus paljastab Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) ja Venemaa vahelisi kokkuleppeid. Väidetavalt on korruptiivsel moel antud luba sportlastel dopingut kasutada.

«Ma olen vihane, kuradi vihane (bloody angry – inglise keeles),» sõnas äsja IAAFi presidendiks valitud Sebastian Coe. «Olen vihane selle üle, millisel positsioonil meie spordiala hetkel on. Olen šokis.» Ta tunnistas, et spordiala ootavad ees tumedad päevad, kuid ütles, et puhastumiseks on seda vaja.  Pound andis mõista, et IAAFi sisene korruptsioon teeb silmad ette isegi Rahvusvahelises Jalgpalliliidus toimuvale.

The Guardiani teatel on võimalik, et IAAF viskab Venemaa oma liikmete seast välja. Korruptsiooniskeemi täpsem sisu peaks avalikuks tulema tänase päeva jooksul. Prantsusmaa politsei on juba vahistanud endise IAAFi presidendi Lamine Diacki ning kunagise IAAFi antidopingu osakonna juhi Gabriel Dolle’i.

WADA on lubanud raporti sisu avalikustada täna Eesti aja järgi kell 16.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles