Mike Tyson: Haye pole valmis Klitškodega poksima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Tyson
Mike Tyson Foto: SCANPIX

Legendaarse poksija Mike Tysoni arvates käitub britt David Haye õigesti, et pole vendade Vitali ja Vladimir Klitškoga poksinud, kuna Tysoni hinnangul ta pole selleks veel valmis.

WBA maailmameistrit Haye’d on kõvasti kritiseeritud, et ta kohtub tiitlimatšis Sydney olümpiavõitja Audley Harrisoniga, mitte aga praeguste tipptegijate ehk vendade Klitškodega, vahendab ESPN.

Ent Tyson usub, et Haye peab veel kogemusi koguma, enne kui Vladimir või Vitali Klitško vastu ringi astub. «Pole mõtet kohe Klitškodega poksida, proovi enne veel võite saada,» soovitas ta Hayele Sky Sportsi vahendusel. «Sa pole praegu selleks (Klitškodega poksimiseks – toim) valmis. Tuleb olukorda analüüsida ja endale tunnistada, et praegu pole sa selleks võimeline, aga see ei tähenda, et sa neid kunagi tulevikus alistada ei suudaks.»

Mullu sügisel Venemaa hiiglase Nikolai Valujevi alistanud ning maailmameistriks tulnud Haye kaitses oma tiitlit juba aprillis John Ruizi vastu, ent Tysoni arvates peaks ta kindlasti ka Harrisoni alistama, et tõeliseks tegijaks saada.

«Kui ta võtab rahulikult ja poksib õigete meestega, näiteks nendega, kellega Klitškod on poksinud, siis saame nende tulemusi võrdlema hakata,» arutles Tyson.

Samas hoiatas ka Tyson, et Haye ei tohiks Harrisoni alahinnata. Mäletatavasti esines sarnase avaldusega ka legendaarne Lennox Lewis. «Haye ei hirmuta Harrisoni, ta on nüüd palju enesekindlam kui varem,» arvas Tyson.

Haye poksib Harrisoniga selle nädala laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles