Ferrari viskas Red Bullile uudse õlekõrre

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bulli auto boksis.
Red Bulli auto boksis. Foto: SCANPIX

F1 sarjas sõitva kuulsa Itaalia autotootja Ferrari juhatuse esimese Sergio Marchionne teatas täna, et nad on nõus abistama mootoritarnijaga raskustes olevat Red Bulli ning selleks käidi välja uus lahendus.

Järgmiseks hooajaks endiselt ilma mootoritarnijata olev Red Bull võib Marchionne sõnul saada oma jõuallika Ferrarilt, kuid tegemist ei saaks olema samade mootoritega, millega Itaalia autotootja masinad 2016. aastal kihutama hakkavad.

«Endiselt on kehtimas võimalus, et teeme Red Bulliga koostööd valdkonnas, mis puudutab mootori väljatöötamist. Aga see ei saa toimuma selliselt, et Ferrari varustab Red Bulli täpselt samasuguste mootoritega, mida Ferrari võidusõitudel kasutab,» selgitas Marchionne.

Kui varem oli Ferrari pakkunud Red Bullile võimalust kasutada nende tänavuse hooaja mootoreid, siis nüüd on Marchionne uudse lahendusena valmis pakkuma konkurentidele võimalust ise oma mootor välja arendada.

«Firmal on võimalus pakkuda Red Bullile eraldiseisva projekti jaoks teenuseid, mis puudutavad inseneriteavet ning teenuseid. Ferrari saab omalt poolt pakkuda selles vallas parimaid tingimusi ja anda Red Bullile ning teistele tootjatele võimaluse saada neid mootoreid, ent need ei tohi olla samad, mis meie masinatel,» lisas Marcchionne.

Red Bulli mootorisaaga sai alguse sellest, et autotootja lõpetas ennetähtaegselt lepingu oma senise mootoritarnija Renault'ga. Esmalt palus Red Bull uusi jõuallikaid Mercedeselt, kes aga koostööpakkumisest keeldus. Koostöö Honda mootoritega keelas omakorda sel hooajal nende jõuallikatega sõitev McLaren ning kui Red Bull Ferrariga kokkuleppele ei jõua, võivad nad uueks hooajaks F1 sarjast sootuks lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles