Kristjan Port: venelaste välja viskamine maailma kergejõustikust oleks täiesti õigustatud

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Port.
Kristjan Port. Foto: Heiko Kruusi

Täna avaldatud Rahvusvahelise antidopinguagentuuri (WADA) uurimiskomisjoni raport soovitab Venemaa kergejõustikuliidu ülemaailmsest alaliidust (IAAF) välja visata. SA Eesti Antidoping nõukogu liikme Kristjan Pordi sõnul on WADA süüdistused täiesti piisavad, et IAAF seda tõepoolest teha võiks.

«WADA soovitus on raportis välja toodud rikkumistega täiesti kooskõlas. Dopinguvastase koodeksi sissejuhatuses on selgelt öeldud, et kui riik tahab rahvusvahelisest spordist osa võtta, peab ta täitma antidopingukoodeksi reegleid. Kui seda ei tehta, siis nõuetele ka ei vastata. Raportis on selgelt välja toodud, et Venemaa alaliit ei vasta nõuetele, Vene antidopinguorganisatsioon ei vasta nõuetele, rääkimata ka litsenseeritud laborist. Venemaal puuduvad seega tehniliselt võttes instrumendid, mis lubavad rahvusvahelises spordis osaleda,» ütles Port Postimehele.

WADA raport tõi välja, et Venemaa on tegelenud järjepideva dopingupetiste varjamisega ja nad pole taganud dopingukontrolöride sõltumatust. Seega sattus kahtluse alla ka Venemaa kergejõustiklaste osalemine 2016. aasta Rio de Janeiro suveolümpial. Rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAAF) president Sebastian Coe kinnitas, et Venemaa alaliidu tegevuse peatamist hakatakse tõepoolest kaaluma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles