Kreml ja Venemaa spordiminister eitavad WADA dopingusüüdistusi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin (vasakul) ja Vitali Mutko Sotši olümpiamängudel.
Vladimir Putin (vasakul) ja Vitali Mutko Sotši olümpiamängudel. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) uurimiskomisjon avaldas täna mahuka raporti, mille paljastuste valguses soovitatakse Venemaa kergejõustikuliit ülemaailmsest alaliidust välja visata. Nimelt süüdistab WADA Venemaa kergejõustikuliitu korduvates eksimustes seoses dopinguproovidega, Venemaa esindajad on omakorda süüdistusi eitanud. 

Raporti järgi segas Venemaa eriteenistus korduvalt Venemaa dopingulaborite tööd ning Moskva labori juht Grigori Rodženkov hävitas teadlikult 1417 dopinguproovi. Lisaks esitatakse raportis selgasõnaline süüdistus Venemaa valitsuse suunas, mis väidetavalt sekkus otseselt kõnealuse Moskva labori töösse.

Interfaxi uudisteagentuuri väitel teatas Venemaa spordiminister Vitali Mutko, et taolistel süüdistusel pole tõepõhja all. Kreml omakorda seisab kindlalt Mutko selja taga: nimelt kinnitas Venemaa presidendi Vladimir Putini kõneisik Dmitri Peskov Reutersi vahendusel, et nad selgelt eitavad WADA süüdistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles