Käsipalli karikavõistlustel tehakse algust veerandfinaalidega

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
käsipall:20OKT13,TAPA, EESTI

FOTOL :   EESTI MV  KÄSIPALLIS 2013 /14  MEESTE MEISTRILIIGA
SK TAPA (kollane)
Peatreener  Elmu  Koppelmann
 
am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA
käsipall:20OKT13,TAPA, EESTI FOTOL : EESTI MV KÄSIPALLIS 2013 /14 MEESTE MEISTRILIIGA SK TAPA (kollane) Peatreener Elmu Koppelmann am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti meeste käsipalli karikavõistlustel tehakse algust veerandfinaalidega, kuhu jõudis viis meistri- ja kolm esiliigaklubi.

Meistriliiga meeskondadest loositi omavahel kokku Viljandi HC ning HC Kehra/Horizon Pulp&Paper, ülejäänud paarides lähevad vastamisi erinevate liigade klubid. 4.-5. detsembrini Viljandis toimuvale finaalturniirile pääseb igast paarist kahe mängu kokkuvõttes parem meeskond.

10.11. (kell 19.00) Mesikäpa Hall: Tartu Ülikool/Glassdrive – Põlva Serviti

26.11. (kell 19.00) Mesikäpa Hall: Põlva Serviti – Tartu Ülikool/Glassdrive

Teises ringis samuti esiliigas osalevast HC Viimsist kahe mängu kokkuvõttes 33 väravaga jagu saanud tartlased ei oota valitseva Eesti meistri Serviti vastu imet. «Proovime meistritelt õppida ja neile võimalikult kaua vastupanu osutada,» ütles Tartu Ülikool/Glassdrive’i peatreener Priit Allikivi. «Peame meeskondliku kaitse ja positsioonirünnaku toimima saama, sest põlvalastega ei suuda me kaasa joosta.»

Serviti lülitas 16 parema hulgas 20-väravalise ülekaaluga konkurentsis välja mulluse finalisti HC Viimsi/Tööriistamarketi. «Kuigi nüüd meil loosiga vedas, ei tohi Tartut alahinnata, sest neil on igati korralik koosseis,» lausus Serviti juhendaja Kalmer Musting. «Nende üheks liidriks on alles hiljuti meil mänginud Margo Piksööt.»

12.11. (kell 19.00) Tapa Spordikeskus: SK Tapa – Põlva/TunMan

20.11. (kell 20.00) Mesikäpa Hall: Põlva/TunMan – SK Tapa

Tapa alistas teises ringis Audentes SK meeskonna ühe tabamusega, mullune esiliiga võitja Põlva/TunMan oli aga 12 väravaga üle eelmise hooaja esiliiga hõbedast HC Tallinnast. «TunManil on Serviti kogemust ning nad kuuluvad oma tasemelt Meistriliigasse,» ei varjanud Tapa peatreener Elmu Koppelmann. «Kuna meie read on hõredad, siis peame tempoga varieerima.»

Põlva/TunMan juhib tänavu esiliigat täiseduga, Tapa on aga Meistriliigas ilma ühegi punktita viimane. «Tegemist on siiski Meistriliiga klubiga ja ootan raskeid kohtumisi,“ ütles Põlva/TunMani spordidirektor Romet Oone. „Peame kaitse pidama saama ning eksimuste arvu miinimumini viima. Tapal on lühike pink, mille üritame enda kasuks keerata.»

15.11. (kell 17.00) Viljandi Spordihoone: Viljandi HC – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

29.11. (kell 16.30) Kehra Spordikeskus: HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Viljandi HC

Teises ringis kohtusid mõlemad meeskonnad esiliigaklubidega. Viljandlased olid Oskarist üle 24 ning kehralased Viljandi SK-st 38 tabamusega. Viljandi HC ja Kehra/Horizon Pulp&Paper võtsid üksteiselt mõõtu ka mullu veerandfinaalis ning tookord läks nelja parema hulka hilisem karikavõitja Viljandi. «Loosiga meil jälle ei vedanud, kuid tahtmine karikat kaitsta on suur,» tõdes viljandlaste peatreener Marko Koks. «Peame läbi ajama joonemees Kristjan Koovitita, lisaks sellele on viimasel ajal suur koormus langenud Karl Toomile. Teiste mängijatega on seis korras.»

Kehralaste juhendaja Indrek Lillsoo sõnul kavatsetakse Viljandilt revanš võtta. «Eelmise aasta kaotus on meil veel selgelt meeles ning pealegi on edukas esinemine karikal meie sügishooaja üheks peamiseks eesmärgiks,» lausus Lillsoo. «Eriti oluliseks pean esimest matši, kus ei saa eksperimenteerida, vaid tuleb kõik 60 minutit täiega pingutada, et korduskohtumisele oleks hea minna.»

19.11. (kell 18.30) Aruküla Põhikooli saal: Aruküla SK – Põlva Tarbijate Ühistu

27.11. (kell 19.00) Mesikäpa Hall: Põlva Tarbijate Ühistu – Aruküla SK

Aruküla sai teises ringis 47 väravaga jagu esiliigas osalevast SK Tapa 2 meeskonnast, põlvalased olid esiliigaklubide duellis 24 tabamusega üle HC Kehra/Primendist. «Tahame teist aastat järjest poolfinaali pääseda,» teatas Aruküla peatreener Toivo Järv. «Põlval pole aga vilets meeskond, kuhu lisaks Eesti mängijatele kuulub ka kahemeetrine ukrainlane Serhi Ljubtšenko. Kuna tegemist on noore koosseisuga, siis meie trumbiks peaksid saama kogemused.»

Esiliigas neljandal positsioonil oleva Põlva TÜ juhendaja Kalmer Mustingu sõnul pole tulemus peamine. «Meie meeskonna eesmärgiks on Servitile järelkasvu tootmine,» rõhutas Musting. «Aruküla on favoriidiks, kuid üritame nende elu kibedaks teha. Meie jaoks on oluliseks see, et poisid saavad tunnetada Meistriliiga taset. Kuigi kaotama ei lähe keegi, on meie jaoks tähtsal kohal areng.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles