Venelased eitavad endiselt dopingusüüd: WADAs töötavad idioodid

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene spordiminister Vitali Mutko.
Vene spordiminister Vitali Mutko. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelisest Kergejõustikuliidust (IAAF) väljaviskamise äärel olev Venemaa alaliit esitab täna IAAFile vastuse esmaspäevase Maailma antidopinguagentuuri (WADA) uurimiskomisjoni raporti kohta, mis süüdistab sama hästi kui kogu Vene riiki süsteemsetes dopingupettustes.

«Esitame IAAFile dokumendi, mis sisaldab alaliidu dopinguvastast programmi, kindlaid samme probleemi lahendamiseks ja vastuseid WADA komisjoni järeldustele ja süüdistustele. Oleme valmis tegema IAAFiga igakülgset ja ausat koostööd, sest see on palju efektiivsem kui karistamine ja üksi jätmine,» seisis Vene kergejõustikuliidu ametlikus avalduses.

Huvitaval kombel oli see avaldus ainulaadne, sest teised eilse päeva jooksul ida poolt tulnud reaktsioonid maalisid Venemaast pildi kui kannatajatest. Muuhulgas sai The Timesis sõna Grigori Rodšenkov, kes on Moskva dopingulabori juhina kogu skandaali peategelane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles