FIA juht ei toeta Räikköneni uuenduslikku ideed

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean Todt.
Jean Todt. Foto: SCANPIX

F1 sarjas Ferrari värvides sõitev Kimi Räikkönen käis hiljuti välja idee, et edaspidi võiks vormel-1 nädalavahetused olla kolme päeva asemel kahepäevased, kuid Rahvusvahelise Autospordiliidu (FIA) juht Jean Todt on sellele mõttele vastu.

Kogenud soomlase mõttevälgatus lühema nädalavahetuse kohta sai alguse oktoobri lõpus sõidetud USA etapilt, kus tuli tugeva vihmasaju tõttu ära jätta reedele planeeritud teine vabatreening ning pühapäeva hommikuks lükata laupäeva õhtul kavas olema pidanud kvalifikatsioon. Räikkönen avaldas Austinis sõidetud GP järel arvamust, et parema planeerimise korral oleks võimalik mahutada vabareeningud ühele päevale, kui muuta nende pikkust või vähendada nende arvu.

Ferrari mehele avaldas toetust Williamsi rooli keerav Felipe Massa, kelle sõnul «ei toimu reedeti mitte midagi, eriti juhul, kui ilm on halb.»

Ilmselt jäävad Räikkönen ja Massa aga lühemast nädalavahetusest siiski vaid unistama, sest FIA juht Jean Todt andis mõista, et lähitulevikus sellist muudatust kavas pole. «See on väga lihtne: me ei ole leidnud mitte midagi, mis oleks meie arvates parem kui praegune formaat. Kui leiame midagi muud ja oleme veendunud, et see on samm edasi, siis kaalume seda põhjalikult,» selgitas Todt, kelle üheks mureks kahepäevase programmi puhul on kindlasti piletimüügist saadava tulu vähenemine.

Käesoleval hooajal on F1 sarjas sõitmata veel kaks etappi, sel nädalavahetusel kihutatakse Brasiilias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles