Gert Kullamäe: Himik oli meie vastu suurepäraselt ette valmistunud

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki-Juznõi Himiku mäng.
Rocki-Juznõi Himiku mäng. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikool/Rock pidas täna kolmanda kohtumise FIBA Europe Cupi alagrupiturniiril, kui kodus kohtuti Ukraina klubi Juznõi Himikuga. Avapoolaja 19:30 kaotanud Rock tuli teisel poolajal raskest seisust välja, kuid mängu lõpus ei suudetud siiski viigini jõuda ning külalised teenisid 63:61 võidu.

Rocki peatreener Gert Kullamäe sõnas pärast mängu, et kaotuse põhjuseid tuleb otsida teiest veerandajast, mis kaotati 4:17. «Himik tegi väga hea skautingu ja lõid meid eriti teisel veerandajal rütmist välja. Nad olid kaitses heal kohal, me ei leidnud nende kaitseformatsiooni vastu häid käike ja liikumisi. Kate-kattest mängus astusid nad kiirelt välja ja me ei suutnud häid söödunurki leida. Visked ka läinud – meile on hädavajalik, et tagamängijad ja ääred ka piisavalt punkte tooks,» selgitas Kullamäe.

Minut enne lõppu vähendas Brian Harperi kaugvise vahe vaid kolme punkti peale ja Rockil tekkis siiski võimalus kohtumine enda kasuks pöörata. Otsustavad hetked ei kulgenud ideaalselt, näiteks viivitati Himiku mängijatele vea tegemisega ja kaotati 15 sekundit väärtuslikku aega. Koos Harperiga 15 punkti toonud Janar Taltsil oli kuus sekundit enne lõpusireeni võimalus seis viigistada, aga viskas lihtsalt mööda.

«Lõpud on kõik tagantjärgi tarkused, kas teed vea vara või liiga hilja või võtad time-oudi mõni sekund liiga vara. Oleks Talts sisse pannud, siis poleks neid teemad vaja arutadagi,» ütles Kullamäe.

Rocki seis pole enam kuigi roosiline, aga Kullamäe sõnul on siiski positiivne, et edasipääsu suhtes on kõik kaardid endiselt Rocki käes. Kuid vähemalt üks võit tuleb võõrsilt Utena Juventuse või Himiku vastu ikkagi kätte saada. «Olen alati rõhutanud, et eurosarjades tuleb kodumängud ära võtta. Seega oli see kaotus eriti valus. Raske öelda, kus võitu nüüd lihtsam saada on. Minu mäletamist mööda pole me Utenas kunagi võitnud, aga seekord on seal kolm neutraalset kohtunikku, mitte kolm Leedu oma. Need kolm meeskonda on kõik mängud punkt-punktis olnud ja miks mitte ei võiks me ka väljas võita,» jäi juhendaja positiivseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles