Karikavõistluste veerandfinaalid pakuvad tuliseid vastasseise

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu võrkpalliklubi vs Tallinna Selver.
Pärnu võrkpalliklubi vs Tallinna Selver. Foto: Ardi Truija

Täna on Eesti meeste võrkpalli karikavõistlustel võistlustules kõik kaheksa veerandfinalisti. Kahemängulise seeria lõpuks on neljast suurest – TTÜ, Selver Tallinn, Bigbank Tartu, Pärnu Võrkpalliklubi – kahe jaoks karikavõistlused selleks hooajaks lõppenud. Selle tingib see, et omavahel lähevad vastamisi Pärnu ja Selver ning Tartu ja TTÜ, kelle avamängust näeb otsepilti Postimehe vahendusel.

Karikakaitsja Pärnu ja Selver Tallinna kohtumine algab Pärnu spordihallis täna kell 20:00. Samad meeskonnad on sel hooajal korra kohtunud Saja Liigas, kus suvepealinna meeskond pälvis ülimalt kindla 3:0 võidu, vahendas volley.ee.

Pärast seda kaotas Pärnu esmalt eurosarja kohtumises tugevale Piraeuse Olympiacosele ning võttis nädalavahetusel Saja Liigas ette Läti turnee, kus laupäeval kaotati Jelgavale, päev hiljem alistati Ozolnieki. Niigi probleemne nurgaründajate osakond sai aga veel ühe hoobi. Traumadega on eemal Andrus Raadik ja Aleksandrs Avdejevs, Ozolnieki mängu ajal hakkas põlv häda tegema ka Taavet Leppikule. «Väga tähtis mäng meile väga raskel ajal. Mõlemad võistkonnad teavad, mis on kaalul, sellest johtuvalt tuleb väga pingeline mäng,» lausus meistermeeskonna juhendaja Avo Keel.

Selveri meeskond saab kohtumisele minna rõõmsamates toonides, neil vigastustega probleeme ei ole. «Oleme korralikult nädala alguses treeninud ja ka piisavalt puhanud. Meeskonnalt ootan platsil võitluslikku esitust ja külma pead,» sõnas võistkonna peatreener Rainer Vassiljev.

Saja Liiga avamängu eel sõnas Keel läbi huumoriprisma, et ehk oleks Pärnul kasulikum esimene mäng kaotada, et hooaja järgmised mängud lõppeksid sama skooriga nagu eelmisel hooajal. Nagu teada, Pärnu selle mängu aga võitis. «Viidates Avo mõtteavaldusele, siis pole sugugi selle vastu, et esimese ja teise omavahelise mängu võitja on erinev,» lausus Vassiljev meeskondade selle hooaja teise omavahelise matši eel.

Möödunudaastast finalisti TTÜ-d ootab veerandfinaalis ees matš Saja Liigas ainsana kaotuseta jätkava Bigbank Tartuga. «Pärast Rakvere võitu oleme püüdnud treenida madala intensiivsusega, et hoida värskust eesootavaks karika veerandfinaaliks. Oleme rõhku pannud eelkõige rünnaku efektiivsuse suurendamisele. TTÜ-d sel hooajal oma silmaga mängimas pole veel näinud, aga video põhjal võib järeldada, et stiil on jäänud samaks: terav ja riskeeriv rünnak ning palju tööd tempomeestele. Sander Rätsepa näol on nad leidnud ka oma uue «top scoreri»,» rääkis Tartu meeskonna peatreener Oliver Lüütsepp.

Kolmandas paaris lähevad vastamisi Rakvere Võrkpalliklubi ja esiliigas mängiv TTÜ/Kiili. Lääne-Virumaa pealinnas toimuv kohtumine saab avavile kell 19:00.

Neljandast paarist selgub täna aga selle aasta esimene poolfinalist. Järvamaa Võrkpalliklubi ja esiliigas palliva VK Tähe avamäng lõppes nädalapäevad tagasi kesk-Eesti meeskonna 3:1 (20:25, 25:16, 25:22, 25:21) võiduga. Korduskohtumine algab Lilleküla gümnaasiumi võimlas kell 18:15.

Karikavõistlustel selguvad edasipääsejad kahe kohtumise kokkuvõttes, vaid finaal on ühemänguline. Esmalt loetakse võitude arvu, siis punkte (3:0 ja 3:1 võit annavad võitjale kolm, 3:2 võitjale kaks ja kaotajale ühe punkti) ja kui need on ka võrdsed, selgitab edasipääseja 25 punktini mängitav kuldne geim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles