Vene kergejõustikuliidu peasekretär: olen kindel, et meil on ka täiesti puhtaid sportlasi

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Butov.
Mihhail Butov. Foto: SCANPIX

Venemaa kergejõustikuliidu peasekretär Mihhail Butov ütles vastuseks esmaspäeval lahvatanud dopinguskandaalile, et tunnistab dopinguprobleemi olemasolu.

Rahvusvaheline antidopinguagentuur (WADA) avaldas esmaspäevases raportis, et Venemaal asuvas Moskva laboris hävitati 1417 dopinguproovi, et WADA ei saaks neid enam hiljem testida. Lisaks olevat Venema valitsus ja eriteenistuse väed järjepidevalt seganud dopingulaborite tööd. Tõsiste süüdistuste valguses nõuab WADA eluaegset karistust viiele Venemaa jooksjale ja neljale treenerile ning Vene kergejõustikuliidu väljaviskamist rahvusvahelisest alaliidust (IAAF).

«Teame, et meil on probleem. Meil on nüüd probleem dopinguga. Peaksime olema vastu sellele, et meie osalemist tipptasemel piiratakse. Olen kindel, et meil on ka täiesti puhtaid sportlasi. Otsus meid kergejõustikuelust eemadada karistaks meie tiimi ja puhtaid sportlasi, mitte probleemseid,» rääkis Butov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles