Michael Phelps meenutab rusuvat hetke: ma ei tahtnud enam elada

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps Londoni OMilt võidetud kuldmedalit demonstreerimas.
Michael Phelps Londoni OMilt võidetud kuldmedalit demonstreerimas. Foto: SCANPIX

18-kordne ujumise olümpiavõitja Michael Phelps ütles usutluses Sports Illustatedile, et möödunud sügis oli tema jaoks väga raske aeg.

Phelps tabati 2014. aasta septembris politsei poolt pärast seda, kui tema juhitud auto vänderdas mööda teed ja oli kaasliiklejatele suureks ohuks. Phelpsi sihtkoht pidi olema Baltimore'is asuv kasiino. Joobes Phelps pääses vangiminekust, aga sai USA ujumisliidult kuuekuulise võistluskeelu.

«Olin eluga väga pimedas kohas. Ma ei tahtnud enam elus olla,» ütles Phelps.

Õpilase käekäigu pärast oli mures ka Phelpsi treener Bob Bowman. «Kartsin, et saan kõne, kus öeldakse, et midagi on juhtunud. Ausalt, ma arvasin, et kui nii edasi läheb, siis ta tapab ennast ära. Mitte selles mõttes, et ta teeb enesetapu, aga sõidab ennast surnuks,» tunnistas ta.

Sellest ajast saadik on Phelps kaine olnud ja ka sportlikus mõttes on tema tagasitulek üsna edukas olnud. «Ma pole võtnud ega võtagi ühtegi enam lonksu. Minu rasvaprotsent on tunduvalt vähenenud - ma pole kunagi nii sale olnud. Ujusin kiireid aegu, sest töötasin, taastusin, magasin ja hoolitsesin enda eest rohkem kui kunagi varem,» selgitas Rio olümpiaks valmistuv Phelps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles