Pehrsson: suurim rõõm on Purje värava üle

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrssoni aeg Eesti jalgpallikoondise peatreenerina sai läbi.
Magnus Pehrssoni aeg Eesti jalgpallikoondise peatreenerina sai läbi. Foto: Erik Prozes

Eesti jalgpallikoondis lõi peatreeneri Magnus Pehrssoni käe all esmakordselt kolm väravat ja võitis Gruusiat koduses maavõistluses 3:0. Pehrssonile valmistas ennekõike head meelt see, kuidas tabamused sündisid.

Kuigi Artur Pikk ja Maksim Gussev said mõlemad kirja elu esimese koondisevärava, rõõmustas Pehrsson ennekõike hoopis Ats Purje üle. «Ats vajas seda väravat väga,» sõnas peatreener. «Minu arvates mängisime paremini teisel poolajal, sest esimesel kaotasime väga palju individuaalseid duelle. Kui Gert Kamsil avapoolajal kaks olukorda luhtusid, tundus küll, et teema värava löömiseks kõik õigest, aga... Kokkuvõttes on siiski hea meel, et tekitasime palju võimalusi ja lõime mõned neist ära ka. Avavärav oli kindlasti kergendus, sest koondis oli olnud kaks kuud ilma väravat löömata. Ennekõike olen õnnelik selle üle, kuidas me need väravad lõime, sest madalaid tsenderdusi karistusalasse oleme suve jooksul väga-väga palju harjutanud,» sõnas Pehrsson.

A-koondise debüüdi tegid nii 90 minutit keskkaitses tegutsenud Nikita Baranov kui ka vahetusest sekkunud Rauno Sappinen. «Baranov on teinud koduliigas palju suurepäraseid mänge ja ehkki tema algkoosseisu panek oli raske otsus, kuna Enar Jääger ja Ragnar Klavan on keskkaitses nii häid mänge teinud, osutus see õigeks,» kiitis Pehrsson. «Sappinen oli samuti hea, ainult et number üheksa koht ei pruugi väljakul olla tema parim positsioon.»

Ilmselt saab Baranov mängida ka teisipäeval, kui Eesti kohtub Saint Kittsi ja Nevise koondisega, sest Klavan sõidab selleks ajaks tagasi koduklubi juurde. «Leppisime juba kahe nädala eest nii kokku. Esiteks on Ragnar viimasel ajal väga palju mänginud ja teiseks on Augsburgil koduliigas keeruline seis,» selgitas Pehrsson.

Väga hea mängu tegi ka Ken Kallaste, kes teise tabamusega lõppenud olukorras mängis ilusti kokku Pikaga ning tundis ennast terve kohtumise jooksul ääreründaja rollis silmnähtavalt mugavalt. «Hea, et mul on äärelmängijate seas valikuvõimalusi, sest minu mängupõhimõtete juures on tegu füüsiliselt kindlast kõige raskema positsiooniga,» sõnas Pehrsson. «Ken on meeskonna jaoks väga tähtis lüli, kes teeb alati kõike, mida temalt palutakse.»

Veidi üllatuslikult pääsesid täna lisaks põhikoosseisu kuulunud Kallastele ja Kamsile ääremängijatest platsile Gussev ja Sander Puri, mitte aga Premium liigas hooaja 11 värava ja 13 väravasööduga lõpetanud Levadia vasakäär Siim Luts. «Ta ei ole seni treeningutel head rütmi leidnud,» selgitas Pehrsson, miks Luts sedapuhku pingile jäi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles