Palju õnne! Siim-Sander Vene tähistab 25. sünnipäeva

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene (paremal).
Siim-Sander Vene (paremal). Foto: Tairo Lutter

Siim-Sander Vene, Kaunase Žalgirise «veteran», saab täna 25-aastaseks. Üheksa aastat tagasi Leetu siirdunud tartlane peab pisikest juubelit. Veerandsada tähendab korvpallikeeli seda, et pihta on hakkamas karjääri magusaimad aastad - nn korvpalluriiga.

Viimased kaks hooaega kuulub Vene Žalgirise põhirivistusse. Ja kui möödunud hooaja esimeses pooles tundus, et meeskonna peatreener Gintaras Krapikas ülearu palju eestlast ei usalda, siis mida enam kevadesse, siis seda suuremaks Vene roll, minutid ning ka panus kasvas.

Leedu karika Final Fouris ning meistrivõistluste playoffis kerkis Vene juba Žalgirise põhitegijate hulka. Eelmise hooaja 45 LKLI mängu keskmiseks kujunes tal 15 minutiga 5,4 punkti, tänavu on kuue kohtumisega kirjas 18 minutit ning 6 punkti.

Olles Žalgirisest laenul, on Vene mänginud ligi kümnes klubis. Ta on tulnud kaks korda Žalgirisega Leedu meistriks ning võitnud kaks Leedu karikat, lisaks on ta tulnud Riia VEFiga 2012 kevadel Läti meistriks (6,6 p mängus) ning võitnud Žalgirisega 2010 Balti liiga.

Vene on mänginud kaasa Eesti U16, U18 ja U20 koondises. Täiskasvanute koondises debüteeris Vene 18-aastaselt 2009. aastal. Tänavusel EMil kogus Vene 23,2 minutiga 7,8 punkti. Nii rünnakul kui kaitses võib Vene mängida mitut erinevat positsiooni.

Vene puhul ei saa mööda tema headest geenidest. Isa Priit Vene mängis korvpalli heal meistriliiga tasemel, on kuulunud ka Eesti noortekoondisesse ja tegutsenud treenerina nii Eestis kui Leedus. Ema Lea Vene aga kuulus Tartu Ülikooli naiskonda, olles seega NSVLiidu tasemel tegija. Ta kuulus aastail 1984-1988 ja 1995 Eesti koondisesse ja oli 1980. aastate teisel poolel TRÜ korvpallinaiskonna põhitegijaid. Tulnud ka kahel korral Soome meistriks.

Ka Siim-Sanderi vend Kent-Kaarel Vene mängib meistriliiga tasemel, kuuludes TÜ/Rocki koosseisu. Siim-Sander on Eesti klubidest esindanud seni vaid TTÜ KK-d.

12. novembril 1990 Tartus sündinud noor mees peaks kõigi eelduste järgi astuma parketile Ateenas O.A.K.A. legendaarsel areenil homme, 13. reedel kell 21.45 - vastaseks ei keegi muu kui Panathinaikos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles