Väljavilistatud lätlasest on saanud New York Knicksi päästja

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristaps Porzingis.
Kristaps Porzingis. Foto: SCANPIX

KORVPALL. Kui Läti korvpalli tulevikumees Kristaps Porzingis sel suvel ookeanitaguse unistusteliiga NBA klubi New York Knicksi ridadesse valiti, oli kritiseerijaid palju. Eesotsas klubi staari Carmelo Anthony ja fännidega. Sest liiga eelmise hooaja üks kehvemaid meeskondi vajas sõna otseses mõttes päästjat, lätlast peeti selleks aga liiga nooreks ja kogenematuks. Klubijuhid nägid temas pigem pikaajalist projekti.

Nüüd on liigas peetud üheksa kohtumist ja Porzingise draftis välja vilistanud fännid juubeldavad. Eelmisel hooajal kokku vaid 17 võitu teeninud klubi on hooaega alustanud nelja võidu ja viie kaotusega. Noormehe statistikat: keskmiselt 24,7 minutit, 11,6 punkti ja 9 lauapalli (neist 3,3 ründes, mis on liigas viies näitaja – M. G.). Tihti satub 20-aastane noormees mänguõhtu tipphetkedesse lennukate pealtpankutega, kus surub üle vastaste korvi ründelauast saadud palli. Kuigi massi on 215 cm pikkusel mehel veel vähe ja selg korvi poole mäng pole tema tugevus, on ta näidanud suurt tahet, mis väljendub ka ründelauda minekus. Ja see meeldib fännidele.

Knicks on klubi, kus on alati suured ootused, ent tihti on tehtud mängijate valikul väga halbu otsuseid ja nii pole kunagisi hiilgeaegu suudetud tagasi saada. Klubi halvad uute mängijate valikud võtab hästi kokku fakt, et viimati suutis klubi esimese aasta mängija keskmiste näitajatena kaksikduubliga hakkama saada hooajal 1964/1965, mil Willis Reed viskas keskmiselt 19,5 punkti ja võttis 14,7 lauapalli. Jah, Porzingise hooaeg on alles alanud ja tema lauapallide keskmine on 9, ent midagi see siiski näitab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles