Ungari tippväravavaht suri pärast võitlust vähiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marton Fülöp 2010. aastal kohtumises Londoni Chelsea vastu
Marton Fülöp 2010. aastal kohtumises Londoni Chelsea vastu Foto: SCANPIX

Endine Ungari jalgpallikoondise väravavaht Marton Fülöp suri pärast kaks aastat kestnud võitlust vähiga. 2013. aastal opereeriti tema käe küljest pahaloomuline kasvaja ning Fülöp oli valmis tippjalgpalli tagasi tulema, kuid täna teatas tema endine koduklubi MTK Budapest, et mees on surnud.

32-aastaselt teise ilma läinud Fülöp esindas aastatel 2005-2011 Ungari koondist 24 korral. Oma karjääri parimad aastad veetis ungarlane Inglismaal, kus kuulus Tottenhami, Sunderlandi, Ipswich Towni ja West Bromwichi ridadesse. Laenulepinguga on ta mänginud ka Chesterfieldis, Coventry Citys, Leicester Citys, Stoke Citys ja Manchester Citys. Kõige edukamaks kujunes tema karjäär Sunderlandis, kus ta sai kirja 45 liigamängu.

Koondise eest pidas Fülöp viimase kohtumise 2011. aasta 29. märtsil, kui Ungari kaotas EM-valikmängus 3:5 Hollandile. 2013. aastal teatas Fülöp, et teeb tippjalgpallist pausi, kuna tema käe pealt avastati pahaloomuline kasvaja. Täna teatati jalgpalluri surmast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles