Alaver: mehed mõistsid, mida teha

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver.
Mati Alaver. Foto: Kristjan Teedema

Viimastel aastatel madalamat profiili hoidnud suusatreener Mati Alaver on oma õpilaste suhtes entusiastlikum kui mõne eelneva hooaja eel. Ta räägib sellest, et Eesti koondise ringi kuuluvad suusatajad peaksid olema oma parimate hooaegade tasemel, ning ennustab, et noor põlvkond muudab peagi vanade olijate elu kibedaks. Kogu võimaliku aupaiste suunab 61-aastane mees sujuvalt aga Andrus Veerpalule. 

Võtmeisikuks olevatki Veerpalu, kes kehastavat maailmas ainulaadselt innovaatilist treenerit. «Andrus koostab treeninguplaanid ja teeb ka treeningud kaasa – seda nii Aleksei Poltaranini kui ka Eesti poistega. Füüsiliselt pole ükski teine treener selleks võimeline,» rääkis Alaver ja märkis, et Veerpalu tööpäevad küündivad mõnikord koguni 18 tunni pikkusteks.  

Veerpalu koostatud ja Alaveri kohendatud treeningukavad toimivad, sest oktoobri lõpus tehtud laboratoorsed testid näitasid, et Algo Kärp, Karel Tammjärv, Raido Ränkel ja Aivar Rehemaa on vähemalt näitajate poolest oma parimate päevade tasemel.

Kogenud suusahuntide kõrval tõstab Alaver esile ka kolme nooremat meest. «Marko Kilp sõidab lähiajal nii, et Eesti ajakirjanikel on põhjust tulla jälle MK-etappe kajastama,» lubas ta. «Alvar-Johannes Alev on võimeline sõitma hästi nii sprinti kui ka distantsi, ja seda nii vaba- kui klassikatehnikas. Andreas Veerpalu oli vahepeal Norras, kuid veri on ikka paksem kui vesi … nüüd isa juures harjutades on ta tõusnud hoopis teisele tasemele. Ootan tema võistlusi suure huviga.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles