Robert Helenius: Klitško ja Povetkiniga treenimine on mu enesekindlust kõvasti tõstnud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome profipoksija Robert Helenius saabus Tallinnasse, et kohtuda siin laupäeva õhtul Saksamaad esindava Timur Musafaroviga. Heleniuse sõnul on matš osa ettevalmistusest kuu aja pärast peetavaks tiitliheitluseks Erkan Teperiga, kuid kindlasti ei kavatse ta Musafarovit alahinnata.

On suur tõenäosus, et EBU ja IBF tiitlitele peetava Heleniuse-Teperi matši võitjast saab järgmine mees, kellel on võimalus jõudu katsuda Vladimir Klitškoga. Mõistagi ei võta Helenius seepärast veel laupäevast vastast kergelt, seda enam, et Samarkandis sündinud, kuid Saksamaad esindav Musafarov pidas oma eelviimase ja tasavägise matsi just Teperiga, kaotades kohtunike häältega 1:2. «Jah, vastane on hea. Tuleb hea šõu ja hea matš,» lausus Helenius, kes käis Eestis viimati tänavu märtsis, kui lõi napi minutiga ungarlase Andras Csomori kindlalt nööridesse ja kohtunik lõpetas matši. Pärast seda oli ta juunis samuti kindlalt üle grusiinist Beka Lobjanidzest.

Kui Teperi alistamine võib aidata Heleniusel vastamisi minna Klitškoga, siis tegelikult on ta juba viimaste nädalate jooksul ukrainlasega piisavalt tutvust sobitanud, kuna sparris viimaste nädalate jooksul esmalt Aleksandr Povetkini ning seejärel tervelt üheksal korral just Klitškoga. «Kaks ja pool nädalat treenisin Moskvas Povetkiniga, kes valmistus matšiks Mariusz Wachiga. Seejärel olin kaks nädalat kodus ja siis sõitsin Austriasse Klitško juurde, kust saabusin tagasi alles kolmapäeva õhtul. Viimased nädalad on mu enesekindlust kõvasti tõstnud. Võib-olla kõige raskem oleks praegu Klitškoga kohtudes vaimselt 12 raundi vastu pidada,» leidis Helenius. «Kuid see oli mulle endalegi kerge üllatus, kuid selgus, et ma pole tipptasemest üldse kaugel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles