Galerii: jalgpallikoondis pakkus lastele unistuste päeva

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna külastas Eesti jalgpallikoondis koostöös Heategevusfondiga Minu Unistuste Päev Tallinna Lastehaiglat, et rõõmustada hetkel haiglaravil viibivaid pisemaid ja suuremaid patsiente.

Elevust oli täna haiglaseinte vahel tõepoolest palju, sest Eesti koondise jalgpallurid Ragnar Klavan, Mihkel Aksalu, Nikita Baranov, Karol Mets, Konstantin Vassiljev, Joel Lindpere, Ken Kallaste, Maksim Gussev ja Rauno Alliku pole pikemalt haiglas viibivatel lastel just igapäevased külalised. Üheskoos nii jutustati, meisterdati teineteisega vahetamiseks sõbrakäepaelasid kui ka maiustati jalgpalliteemalise tordiga. Jalgpallurid rääkisid lastele ka oma unistustest ja jagasid neile autogramme.

«See on juba teine kord, kui Heategevusfond Minu Unistuste Päev ja Tallinna Lastehaigla haiglaravil viibivate laste nimel Eesti jalgpallikoondisega koostööd teevad. Laste, eriti just väiksemate puhul, on haiglas viibimine sageli emotsionaalselt raskem kui täiskasvanute jaoks ning kohtumine oma iidolitega toob ühelt poolt lastele naeratuse suule, teisalt võimaldab ühistegevuse kaudu suhelda teiste lastega,» rääkis Marianne Bruhn, Heategevusfondi Minu Unistuste Päev tegevjuht ja üks asutajatest.

«Jalgpallikoondis mõistab oma rolli ühiskonnas, see on laiem kui ühe spordiala esindusvõistkond. Kui meil on võimalus aidata kellegi unistus teoks teha ja toetada lapsi sel ajal, kui nad peavad haiglas ravil olema, siis teeme seda. See on meie vastutus ühiskonna ees,» lausus Eesti koondise kapten Ragnar Klavan.

Minu Unistuste Päev on 2011. aastal loodud vabatahtlike tegevusel ning toetajate rahastusel baseeruv organisatsioon, mis viib ellu raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi, et tuua nende ja nende lähedaste ellu rohkem rõõmu ja sära. Minu Unistuste Päeva põhitegevuseks on individuaalsete unistuste täitmine, kuid lisaks korraldatakse lastele, kes viibivad suure osa ajast haiglates või kodusel ravil, ka lõbusaid grupiüritusi, mis aitavad neil üksteisega suhelda ja oma lapsepõlvest rõõmu tunda.

Jalgpallikoondise külastuse peatoetaja on Heategevusfond Aitan Lapsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles