Ermits tõusis esinumbriks, Lehtla kindlustas oma positsiooni

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Ermits.
Kalev Ermits. Foto: Tairo Lutter

Soomes Vuokattis peetud Eesti laskesuusatamise koondise kontrollvõistluse võitsid Kadri Lehtla ja Kalev Ermits. «Mõlemad võitjad olid eeldatavad soosikud,» märkis Eesti koondise peatreener Kalmer Tramm.

Meeste 10 km distantsil teises tiirus kaks möödalasku teinud Ermitsale järgnesid vanameister Roland Lessing (+0.13, 1 möödalask) ja Rene Zahkna (+0.58, 1). 4. koha sai üllatusmees Eno Vahtra, 5. oli Kauri Kõiv.

«Ermits oli seekord Lessingust üle igas elemendis – suusarajal ja tiirus tegusemise kiiruselt,» rääkis Tramm. «Raske on hinnata, milline on tema seisund võrdluses maailma tippudega, kuid vähemalt liigutuste poolest jättis ta väga hea mulje.»

Naiste võistluses järgnesid tiirus eksimatult tegutsenud Lehtlale Meril Beilman (+0.30, 0) ja Grete Gaim (+1.30, 2). Esiviiskusse mahtusid veel Regina Oja ja Kristel Viigipuu.

Järgmine kontrollvõistlus peetakse kolmapäeval ning seejärel saab selgeks, kes võistlevad kuu viimastel päevadel MK-etapil ning kelle osaks jääb rassimine IBU karikavõistlustel.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles