Briti jooksja kritiseerib IAAFi president Coe´d: ta pidi asepresidendina korruptsioonist teadma

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia 4x400 meetri teatenelik võitis MMil pronksi: pildil Rabah Yousif, Delanno Williams, Jarryd Dunn ja Martyn Rooney.
Suurbritannia 4x400 meetri teatenelik võitis MMil pronksi: pildil Rabah Yousif, Delanno Williams, Jarryd Dunn ja Martyn Rooney. Foto: SCANPIX

Suurbritannia jooksja Martyn Rooney kritiseeris tugevalt Rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAAF) praegust presidenti Sebastian Coe´d, et too pidi IAAFi asepresidendina töötades ulatuslikust korruptsioonist teadlik olema.

Aastaid asepresidendina töötanud Coe võttis presidendi ameti üle Lamine Diackilt, kes on nüüd sattunud suurde skandaali ja on hetkel kriminaaluurimise all, sest aitas väidetavalt kinni mätsida Venemaa kergejõustiklaste positiivseid dopingutestide tulemusi. Coe on Diacki tegevuse selgelt hukka mõistnud ja dopingvastase võitluse teemadel kõvasti sõna võtnud.

«On üsna kummaline arvata, et asepresident ei teadnud, mis IAAFis toimub,» sõnas ta BBC vahendusel. «See on tema töö, ja kui ta usub, et ta ei teadnud, mis toimus, pole ta oma tööd korralikult teinud.»

«Lord Coe on Briti sportlaste jaoks ikoon ja ta on paljudele inspiratsiooni andnud, aga minu arust olid tema kommentaarid seoses lahvatanud skandaaliga veidi naiivsed,» lisas MMil 4x400 meetri teatejooksus pronksi võitnud jooksja.

«Tahan uskuda, et ta on sellesse ametisse õige mees. Ta on selleks piisavalt arukas inimene, kuid ma pole kindel, kas kergejõustiku jaoks on kõige parem, kui sel kohal töötab inimene, kes oli IAAFiga seotud ka kõnealuse korruptsiooniperioodi ajal,» lisas ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles