Avarii teinud Hamilton: põhjuseks oli see, et panin tiitli puhul kõvasti pidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja maailmameister Lewis Hamilton, kes tegi paar päeva tagasi oma enam kui kaks miljonit eurot maksva Pagani Zondaga Monacos avarii, selgitas, et õnnetuse põhjus oli lihtne – ta pani pärast MM-tiitli kindlustamist ligi kaks nädalat pidu ja magas väga vähe.

Britt sõitis teisipäeva hommikul kell pool neli otsa kolmele pargitud autole. Kohale saabunud politsei tuvastas, et Hamilton oli kaine ja keegi viga ei saanud. Siiski lükkas Hamilton õnnetuse järel edasi planeeritud lennu Brasiilias sel nädalavahetusel toimuvale etapile.

«Avarii põhjuseks oli kõvaa pidutsemine ja see, et ma polnud viimased kümme päeva õieti puhanud,» selgitas nädala alguses palaviku üle kurtnud Hamilton BBC vahendusel. «Olen omadega üsna läbi, sest olen olnud nagu orav rattas ning samal ajal olen püüdnud ennast vormis hoida. See pole jätnud magamiseks just üleliia palju aega. Kuid nüüd pole ma kahel viimasel päeval peale magamise õieti muud teinudki ja tunnen end ausõna märksa paremini. Lisaks magasin ka terve lennu maha,» selgitas Brasiiliasse jõudnud Hamilton ajakirjanikele.

«Tavaliselt magan neli-viis tundi, aga kui trenni teed, on enamat vaja. Üldiselt olen väga energiline inimene, aga Mehhiko etapile järgnenud nädala jooksul ja võidupeol jõime kõvasti ning see andis tõepoolest tunda,» ei hakanud Hamilton keerutama.

Kolmapäeval kirjutas Hamilton Instagramis avarii kohta järgmist: «See pole kokkuvõttes muidugi kellegi teise asi, aga ma tean, et on inimesi, kes üritavad juhtunut ära kasutada ja kerget raha teenida. See pole probleem. Keegi ei saanud viga ja see on kõige tähtsam. Kuid lõhkusin muidugi autot ning põrkasin väga kergelt otsa seisvale sõidukile. Otsustasin pärast võistkonna ja arstiga vestlemist, et mul on parem kodus puhata ja päev hiljem Brasiiliasse sõita.»

Tagasi üles