Brasiilias testisõitu tegema sunnitud Räikkönen vihastas ja käis rajalt väljas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 võistkond otsustas Brasiilias toimuva etapi esimesel vabatreeningul, et katsetab Kimi Räikköneni auto abiga aerodünaamika toimivust.

Soomlane pääses seejuures rajale alles siis, kui pooleteise tunni pikkusest vabatreeningust oli sõidetud juba 40 minutit. Tiimi käsul kandis tema auto mõõteseadmeid, mille abil saab võistkond määrata aerodünaamiliste detailide toimimist. Tavaliselt aga kasutatakse sel puhul võistkonna testisõitjaid või tehakse katsetusi hooajaeelsetel testidel.

Sky Sportsi tunnustatud vormelikommentaatori Ted Kravitzi sõnul ei olnud Räikkönen talle ootamatult kaela langenud testisõitja rolliga sugugi rahul, kostitades võistkonda pärast autost välja ronimist «enam kui ebaviisakate sõnadega».

Vabatreeningu lõpus tegi piduriprobleemide üle kurtnud Räikköen ka efektse pirueti, kuid suutis siiski rajale naasta. Lõpuks sai ta kirja igati korraliku viienda aja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles