Vormel-1 maailmameistritelt karikaid varastanud mehed saadeti aastateks vangi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bulli sõitja Daniel Ricciardo 2014. aastal Kanada etapi võidukarikaga.
Red Bulli sõitja Daniel Ricciardo 2014. aastal Kanada etapi võidukarikaga. Foto: SCANPIX

Mullu detsembris Milton Keynesis asuva Red Bulli vormelitiimi hoone peaukse autoga maha sõitnud ja 60 karikat röövinud neli kurjategijat mõisteti Londoni kohtus pikaks ajaks trellide taha, kirjutab BBC.

Mehed ei piirdunud ainult tolle vargusega, vaid tühjendasid Lõuna-Inglismaal alates eelmise aasta novembrist kuni tänavuse aprillini ligi nelikümmend kohta. Muuhulgas langesid nende ohvriks ka sularahaautomaadid. Politsei leidis meeste peidupaigaks olnud farmist suruõhusilindreid, ilutulestikutarbeid, kaugjuhtimisega süüteseadeldisi ja palju muud, mida automaatide avamiseks kasutati. Kohtuniku Christopher Critchlow sõnul oli tegu põhjalikult läbimõeldud ja professionaalse kuritegeliku ettevõtmisega.

Kokku jõudsid mehed saagiks saada 1,3 miljoni euro väärtuses asju, lisaks tekitasid nad röövide käigus ligi poole miljoni euro eest materiaalset kahju. Kõik neli kohtualust tunnistasid ennast süüdi, kuid see ei päästnud neid kaheks kuni seitsmeks aastaks vangi minekust.

Red Bull sai röövitud 60 karikast umbes kolmandiku tagasi, kui need leiti kümme päeva pärast röövi ühest järvest. Paljud karikad olid viga saanud. Samas jäi röövlitel saamata suurim võimalik noos ehk neli vormel-1 sarja tootjate meistrikarikat, kuna neid lihtsalt ei hoitud Milton Keynesis.

Karistuse saanud kurjategijad:

  • Danny Stevens (37) - seitse aastat vangistust
  • Paul Smith (24) - kuus aastat vangistust
  • Jason Eastwood (41) - kolm aastat ja neli kuud vangistust
  • Luke Cole (24) - kaks aastat vangistust
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles