Galerii: Kalev Openi viimases võistlusosas näitasid klassi rinnuliujujad

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile avapaugu saanud Kalev Open 2015 tänane viimane osa ei jäänud eelmisele kahele alla ja pakkus palju põnevust igale ujumissõbrale.

Oodatult kujunes konkurents väga tihedaks meeste 100 m rinnuliujumises, kus favoriitidena startisid kokku neli meest – Martti Aljand, Martin Allikvee, Martin Liivamägi ja Filipp Provorkov, kusjuures Eesti rekord 57,51 antud alal on just Martti Aljandi nimel. Tugevas konkurentsis jäi täna aga peale päeva parima tulemuse välja ujunud Martin Liivamägi ajaga 59,54. Ka  teise koha saavutanud Martin Allikvee jaoks oli võistlus kahtlemata õnnestunud, nimelt alistas noormees esimest korda käesoleval hooajal minuti piiri, saades lõpuajana kirja 59,93.

Eile 200 m kompleksis ning täna 100 m kompleksis ja 100 m rinnuliujumises võidutsenud Martin Liivamäe sõnul jäi ta tänasega rohkem rahule kui eilsega. «Eilne 200m kompleksi ei toonud seda aega mida ootasin. Kuna olen just USAst treeninglaagrist tulnud, siis kimbutab mind veel ajavahe ning väsimus. Samuti on selja taga pikk ettevalmistusperiood. Kuigi tänane enesetunne on tunduvalt parem kui eilne, ei ole keha veel päris tipp võistlusvormis,» rääkis tänane 100 m rinnuliujumise võitja, kes asub vormile enne detsembris toimuvat lühiraja EM-i veel viimast lihvi andma.

Meeste 100 m rinnuliujumises käis esikoha nimel võitlus viimaste tõmmeteni, naiste arvestuses aga viis kindla võidu koju Maria Romanjuk ajaga 1.09,41.

Kui hommikune 50 m selilidistants tõi võidu Sigrid Sepa õuele, siis õdede duelli teine vaatus jättis peale Kätlini, kes alistas 100 m seliliujumises noorema õe ajaga 1.01,62. Sigrid Sepa lõpuaeg 1.02,07. Meeste 100 m seliliujumises võttis ajaga 54,75 ülekaaluka võidu Endri Vinter.

Põnevuse tõi Kalevi ujulasse taas aga naiste 50 m vabaltujumine, kus esikoha nimel pidasid võitluse maha Tess Grosmann ja Kertu Ly Alnek, kus Alnek pidi seekord vaid kolme sajandikuga Grossmanni paremust tunnistama. Ajad vastavalt 26,06 ja 26,09.

Meeste 50 m vabaltujumises aga polnud meie sprindiässale Pjotr Degtjarjovile konkurenti, ajaga 22,52 viis ta koju kindla esikoha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles