Brasiilia vormel-1 etapp algab leinaseisakuga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantslane Romain Grosjean kannab terrorirünnakute ohvrite mälestuseks käelinti.
Prantslane Romain Grosjean kannab terrorirünnakute ohvrite mälestuseks käelinti. Foto: SCANPIX

Homme sõidetav vormel-1 sarja Brasiilia etapp algab leinaseisakuga, millega mälestatakse eile õhtul Pariisis toimunud terrorirünnakute ohvreid.

Rahvusvaheline Autospordiliit (FIA) plaanis Brasiilia etappi alustada leinaseisakuga juba enne eilseid terrorirünnakuid, sest taheti mälestada liiklusõnnetuses hukkunud inimesi. Eilsete terrorirünnakute valguses otsustati aga juba planeeritud leinaseisak ühendada Pariisis hukkunute mälestamisega.

«Igal päeval saab tänavatel liikluse tõttu surma 3500 inimest. Iga päev sureb tänavatel 30 korda rohkem inimesi kui sai surma Pariisi veresaunas. Olime juba varem otsustanud leinaminuti kasuks ja loomulikult ei saa me ignoreerida ka seda, mis toimub Pariisis. Seega on meil Pariisi sündmuste mälestamiseks kavas leinaseisak,» selgitas FIA president Jean Todt.

Tänavu on F1 sarja põhisõitjate hulgas ka üks prantslane - Romain Grosjean -, kes kandis tänasel kolmandal vabatreeningul Pariisi ohvrite mälestamiseks linti.

Eile Pariisis toimunud mitmetes rünnakutes hukkus vähemalt 120 inimest ja vigastada sai umbkaudu 200 inimest. Rünnakute eest on vastutuse võtnud äärmusrühmitus Islamiriik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles