Eile Pariisis väljakul viibinud Prantsusmaa koondislase sugulane hukkus samal ajal toimunud terrorirünnakus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa koondise poolkaitsja Lassana Diarra (paremal) heitleb maavõistlusmängus Saksamaa vastu palli pärast Mario Gomeziga. Samal ajal, kui Prantsusmaa ja Saksamaa Stade de France'il kohtusid, leidsid Pariisi kesklinnas aset terrorirünnakud, milles hukkus teiste seas ka Diarra lähisugulane.
Prantsusmaa koondise poolkaitsja Lassana Diarra (paremal) heitleb maavõistlusmängus Saksamaa vastu palli pärast Mario Gomeziga. Samal ajal, kui Prantsusmaa ja Saksamaa Stade de France'il kohtusid, leidsid Pariisi kesklinnas aset terrorirünnakud, milles hukkus teiste seas ka Diarra lähisugulane. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa koondise jalgpallur Lassana Diarra viibis eile koondise maavõistluses Saksamaaga väljakul, kui Stade de France'i kõrval kõmatasid enesetaputerroristide korraldatud plahvatused. Samal ajal kesklinnas toimunud tulistamistes hukkus praegustel andmetel vähemalt 128 inimest ning täna teatas Diarra, et üks neist oli tema nõbu Asta Diakite.

Karjääri jooksul Le Havre'i, Chelsea, Arsenali, Portsmouthi, Madridi Reali, Mahhatškala Anži ja Moskva Lokomotivi eest mänginud ning praegu Marseille' ridadesse kuuluv 30-aastane Diarra, kes on Prantsusmaa koondise särgis pidanud 28 mängu, kirjutas oma sotsiaalmeedia kontol järgmist:

«Seoses eile Pariisis ja Saint Denis’s aset leidnud dramaatiliste sündmustega pean täna raske südamega ütlema järgmist. Nagu olete võib-olla kuulnud, puudutasid rünnakud mind isiklikult. Minu nõbu Asta Diakite oli eile õhtul toimunud tulistamise ohvrite seas nagu paljud teised süütud prantslased. Ta oli mu majakas ja minu tugi, ta oli mulle nagu vanem õde.

Sellistel kohutavatel hetkedel on tähtis, et me kõik, kes me esindame seda riiki ja selle mitmekesisust, ajaksime selja sirgu ning astuksime üheskoos vastu terrorile, millel pole nahavärvi ega usku.

Kaitskem üheskoos armastust, austust ja rahu. Suur tänu kõigile, kes on saatnud kaastundeavaldusi – kandke hoolt enda ja oma lähedaste eest ning puhaku rahus kõik ohvrid.

#PalvetageRahuEest #ÜhtnePrantsusmaa

Kõike head, Lass­­»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles