Põlva Serviti avas Balti liigas võiduarve

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti peatreener  Kalmer Musting (paremal) ja väravavaht Eston Varusk.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting (paremal) ja väravavaht Eston Varusk. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Pärast kuuenädalast pausi jätkusid mängud käsipalli Balti liigas. Ainsa Eesti võistkonnana oli võistlustules Põlva Serviti, kes kodusaalis alistas Leedu klubi Kaunase Granitas-Gaja-Karysi 34:30 (20:14). Hooaega septembris kahe kaotusega Riihimäe Cocksile alustanud Eesti meistermeeskond sai nii tabelisse esimesed punktid.

Põlvalased jäid küll neljandaks minutiks 1:2 taha, ent see oli ka külaliste esimene ja viimane eduseis. Poolajaks juhtis Serviti kuue väravaga, 20:14 ning Ardo Punal ja Kristjan Muugal oli kirjas vastavalt 6 ja 5 tabamust. Lähemale kui kolme värava kaugusele ei lastud Leedu klubi ka teisel pooltunnil ning mängu lõpuks kirjutati tabelisse 34:30 võit.

Puna arvele jäi lõpuks 12 väravat, Muuga viskas 6, Raiko Rudissaar ja Roman Aizatullov 4, Mario Karuse ja Andreas Rikken 3, Siivo Sokk ja Andrei Ternovõi 1 värava. Ka Granitasel oli üks mees võimsas hoos, sest Vaidas Drevinskas sai oma nimele nagu Punagi, tosin tabamust.

Teises laupäevases B-alagrupi mängus alistas kahe täiseduga meeskonna omavahelises kohtumises Riihimäe Cocks Kehras lätlaste Dobele Tenaxi 28:23 (14:10). Soome meistril on nüüd kolme mänguga 6 punkti ning ainuliidri staatus. Esimese kaotuse kogenud Granitas ja Tenax järgnevad 4, Serviti 2 punktiga. Kaks Valgevene klubi – Minski HC Vitjaz ja Bresti HC Meškov on seni punktita, ent kohtuvad homme omavahel Minskis.

A-alagrupis peeti samuti kaks mängu, mõlemad Lätis. Riia Celtnieks ei suutnud sammu pidada tiitlikaitsja Minski SKA-ga ja kuigi poolaeg kaotati vaid seitsme väravaga, siis mängu lõpuks said valgevenelased ülikindla 41:21 (19:12) võidu.

Läti klubide musta päeva täiendas ka HK Ogre/Miandumi kodus saadud 24:25 (14:12) kaotus Klaipeda Dragunaselt. A-alagrupis on SKA-l ja Dragunasel 4 (mõl. 3 mängust) ning Viljandi HC-l, HC Kehra/Horizon Pulp&Paperil, Ogre/Miandumil 2 ja Celtnieksil 0 punkti (kõigil 2 mängust).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles