Galerii: Heleniuse ja Musafarovi poksietendus lõppes vennaliku viigiga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Lennusadamas toimunud Kolme Maestro poksiõhtu põhimatš, Soome tähe Robert Heleniuse ja Saksamaad esindava Timur Musafarovi kohtumine lõppes publiku häälte põhjal viigiga.

Kaheksa raundi kestnud matši lõppedes palus õhtujuht Ivo Linna saalis olnud publikul häälekalt märku anda, kumb mees nende arvates peale jäi. Rahvas huilgas üsna võrdselt nii Heleniuse kui ka Musafarovi kiituseks ning nii antigi meestele kätte kaks võrdse suurusega karikat.

«Ehk oligi viik, sest esimesed neli-viis raundi kuulusid mulle, lõpus oli jällegi Timur aktiivsem,» andis Helenius, kes valmistub detsembri lõpus poksima Erkan Teperiga EBU ja IBFi tiitlile, lõpptulemusele diplomaatilise hinnangu. Soomlane tunnistas otsesõnu, et tema jaoks oli algusest peale tegemist treeninguga. «Kuu enne tiitlimatši tahtsingi sellist kohtumist. Teadsin, et tuleb tasavägine vastasseis – oli hea sparring. Olen pikalt treeninud ega ole praegu parimas füüsilises seisus, aga praegu polegi see oluline, detsember on tähtis,» lisas viimase kuu jooksul nii Aleksandr Povetkini kui ka Vladimir Klitškoga sparrinud soomlane.

Kohtunike ühehäälse otsusega ilutses skoorikaartidel võitjana siiski Heleniuse nimi. «Kuna Robert Heleniusel oli Euroopa profipoksi tiitlimatš varasemalt kokku lepitud, leidis Lennusadamas aset ettevalmistus- ehk sanktsioneerimata matš. Ametlikult ei tohtinud õhtu jooksul võitjat välja kuulutada, sellised olid tingimused, kuid kohtunike punktikaartidel ei olnud võitjas kahtlust,» selgitasid ürituse korraldajad. 

Ülejäänud profimatšides sai Eesti poksijatest võidu kirja Pavel Semjonov, kes alistas kohtunike üksmeelse otsusega soomlase Timo Laine. Rain Kärkinen kaotas avaraundis Soomet esindanud Dayron Lesterile. Amatöörmatšides sai Kirill Serikov kohtunike häältega 3:0 jagu Hamzat Jahhijevist ja Andrei Hartšenko samuti kohtunike üksmeelsel hinnangul Ilja Kolašinist. Serikov ja Hartšenko teenisid saavutuse eest vastavalt Eri Klasi ja Uno Loobi trofee.

Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles