Epeenaised püsivad olümpiakursil

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Embrich.
Irina Embrich. Foto: Margus Ansu

VEHKLEMINE. Samal ajal kui meeste maailma epeeparemik Tallinnas võistles, heitlesid naised Hiinas Nanjingis. Individuaalvõistlusel saavutas Irina Embrich kolmanda koha ning naiskonnaturniiril kerkis Eesti viiendaks. Peatreeneri Kaido Kaaberma sõnul oli tegu «igati normaalse võistlusega».

Erinevalt Eesti meeste koondisest liigvad naised Rio de Janeiro olümpiaturniiri poole. «Euroopa naiskondadest saime seekord teise koha (turniiri võitis Venemaa – toim). Suutsime edestada selliseid konkurente nagu Prantsusmaa, Ukraina, Itaalia, Ungari, Rootsi, Saksamaa jt,» arutles Kaaberma. Naiskond pääseks otse olümpiale juhul, kui veebruari lõpuks oldaks maailma edetabelis nelja parema hulgas. Kui esinelikust välja jäädakse, siis peab Eesti kerkima ülejäänud riikide arvestuses Euroopa parimaks.

Selles tabelis on teistest kõvasti eespool Hiina ja Rumeenia, kuid ülejäänud esikümne riigid peavad olümpiakoha nimel tõsist heitlust. Eesti on hetkel kaheksas, kuid esinelik on käega katsutavas kauguses. Arvesse lähevad kuuest MK-etapist viie parima tulemused, lisaks EMil ja MMil saavutatud kohad. Seni on Eesti kindlalt olümpiavõitluses sees, kuid järgmise aasta alguses toimuvatel Barcelona ja Buenos Airese etappidel kuluks kindlasti ära vähemalt üks koht finaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles