Vene kergejõustikuliidu presidendiks kandideerib legendaarne keskmaajooksja

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svetlana Masterkova.
Svetlana Masterkova. Foto: Krasilnikov Stanislav/TASS

Rahvusvahelisest kergejõustikuliidust (IAAF) ajutiselt välja heidetud Venemaa alaliidu uueks presidendiks kandideerib kahekordne Atlanta olümpiavõitja 800 ja 1500 meetri jooksus Svetlana Masterkova, vahendas Interfax.

«Masterkova kinnitas oma soovi asuda Vene kergejõustikuliidu presidendiks,» ütles alaliidu praegune juht Vadim Zelitšenok eile.

Presidendivalimised peaks toimuma 16. jaanuaril.

IAAF peatas reedel dopingukahtlustustesse mässitud Vene alaliidu liikmesuse. IAAF-i nõukogu otsus jätab Vene sportlased määramata ajaks rahvusvahelistelt võistlustelt eemale. Nõukogu otsustas Vene kergejõustikuliidu iikmesuse peatada häältega 22:1.

Maailma Antidopinguagentuur (WADA) teatas varem, et Vene antidopinguagentuur (RUSADA) ei ole täitnud dopinguvastast koodeksit. WADA sõltumatu komisjon avaldas 9. novembril raporti, milles väideti, et Venemaa kergejõustikus levib riigi mahitusel laialdane dopingupettus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles