Pareiko karjäär lõppes kindla 3:0 võiduga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallikoondis võitis Lillekülas toimunud sõprusmängus 3:0 Saint Kittsi ja Nevise koondist. Viimast korda käis Eesti koondise eest väljakul väravavaht Sergei Pareiko, kes tegi kaasa teise poolaja. Eesti läks mängu juhtima 29. minutil, kui väravasse lendas Ilja Antonivo kauglöök. Konstantin Vassiljev kahekordsistas eduseisu 49. minutil ning lõppskoori vormistas Sander Puri 57. minutil.

Eesti – Saint Kitts ja Nevis 3:0

Väravad: 29. Antonov, 50. Vassiljev, 57. Puri.

Eesti koondise koosseis: Pavel Londak (46. Sergei Pareiko), Markus Jürgenson, Enar Jääger, Nikita Baranov, Artur Pikk, Sander Puri (81. Gert Kams), Aleksandr Dmitrijev (70. Joel Lindpere), Karol Mets (18. Ilja Antonov), Konstantin Vassiljev, Ken Kallaste (62. Maksim Gussev), Ats Purje (46. Rauno Sappinen).

Enne mängu:

Sergei Pareiko tegi koondisedebüüdi juba 1996. aastal Valgevene vastu, ent tõusis koondise esiväravavahiks alles 2009. aastal. Tänaseks on tal Eesti koondise särgis kirjas 64 kohtumist. Vastavalt kokkuleppele peatreeneriga seisab Pareiko Saint Kittsi ja Nevise vastu väravas teise poolaja.

Eesti jalgpallikoondis peab oma tänavuse kümnenda mängu, viimati kohtuti eelmisel nädalal Lillekülas Gruusiaga ning alistati külalised tänu Ats Purje, Artur Pika ja Maksim Gussevi väravatele 3:0. Kokku on Eesti koondis tänavu nii võitnud kui ka kaotanud seni neli kohtumist, üks mäng on jäänud viiki. Eksootiline Saint Kittsi ja Nevise koondis asub maailma edetabelis 101. kohal ehk 90. kohal olevast Eestist vaid 11 kohta tagapool. Kariibi mere regioonis on siiski tegemist ühe tugevama jalgpalliriigiga ning praegu ollakse heas hoos, millele viitab ka see, et 101. koht on Muhumaast õige pisut suurema saareriigi jalgpalliajaloo parim.

Eelmisel nädalal mängis Saint Kittsi ja Nevise koondis esmakordselt Euroopa pinnal, kui võõrsil alistati tänu Devaughn Elliotti väravale 1:0 Andorra, kellega ka Eesti koondis on mitmel puhul võitluslikke mänge pidanud. Eesti senine ainus otsene kokkupuude Kariibi mere saarte jalgpallikoondistega pärineb 2013. aasta juunist, kui Tallinnas võõrustati Trinidadi ja Tobago meeskonda. Tänu Henri Anieri väravale sai Eesti tolles mängus 1:0 võidu.

Otseülekannet kommenteerivad Postimehe ajakirjanik Kristjan Jaak Kangur ning JK Tallinna Kalevi ja Eesti U-18 koondise peatreener Marko Pärnpuu, stuudiojuhina teeb comebacki legendaarne telemees, praegu Eesti Golfi Liidu presidendi ametit pidav Marko Kaljuveer ning stuudioeksperdiks on Eesti rekordinternatsionaal ja U-21 koondise peatreener Martin Reim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles