Profikarjääri lõpetanud Hedo Türkoglu hakkab juhtima Türgi korvpalliliitu

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hedo Türkoglu
Hedo Türkoglu Foto: SCANPIX

Vaid mõned päevad tagasi oma profikarjääri lõpetamisest teada andnud Türgi korvpallistaar Hedo Türkoglu alustas tööd Türgi korvpalliliidu juhina.

36-aastane ja 208 sentimeetri pikkune ääremängija alustas oma profikarjääri Istanbuli Anadolu Efes Pilsenis 1996. aastal. 2000. aaasta NBA draftis võeti mees Sacramento Kingsi poolt 16. valikuna ning järgmist hooaega alustas ta juba ookeani taga, vahendab Basket.ee.

NBAs pallis Türkoglu Sacramento, San Antonio, Orlando, Toronto, Phoenixi ja LA Clippersi meeskondade eest kokku 15 hooaega ning sai kirja 997 põhiturniiri ning 98 play-off kohtumist. NBA karjääri keskmiste näitajatena lähevad mehel kirja 11,1 punkti, 4 lauapalli ja 2,8 korvisöötu.

Türgi koondisega teenis ta 2010. aastal MM-hõbeda (keskmiselt 12,3 punkti, 4,2 lauapalli ja 3,4 söötu mängus) ning 2001. aastal EM-hõbeda (keskmiselt 15,5 punkti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles