IAAF määras komisjoni, mis hakkab Venemaa dopingupuhastusel silma peal hoidma

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Coe
Sebastian Coe Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline kergejõustikuliit IAAF nimetas viieliikmelise komisjoni, kes saadetakse Venemaale uurima puhastusprotsesse, mis riigi spordisüsteem peab dopingurikkumiste valguses ette võtma.

Eelmise nädala alguses avaldas WADA komisjon raporti, kus paljastati Venemaa kergejõustikus laialdaselt levinud dopingurikkumised ning reedel otsustas IAAF venelased enda hulgast välja heita, vahendab ERR sport.

IAAFi president Sebastian Coe kinnitas, et Venemaa kergejõustikuliit saab senised õigused tagasi alles siis, kui nad on tõestanud oma võimekust dopingu vastu võitlemisel. 

IAAFi komisjoni hakkab juhtima Norra antidopinguekspert Rune Andersen ning üheks liikmeks määrati legendaarne Namiibia sprinter Frankie Fredericks. Veel kuuluvad komisjoni kanadalanna Abby Hoffman, itaallanna Anna Riccardi ning austraallane Geoff Gardner.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles