Rahulolev Pehrsson: oleme väravanumbrid ringi pööranud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson. Foto: Eero Vabamägi

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson lausus pärast 3:0 võitu Saint Kittsi ja Nevise üle, et on meeskonna arenguga rahul.

«Olime selgelt parem meeskond. Olime agressiivsed, keskendusime ennekõike sellele, et vastasest kõrgema tempoga mängida, sest teadsime, et nad pole sellega harjunud. Viimase pooltunni jooksul olesime võinud veel aktiivsemalt rünnata, see oleks veel rohkem rahulolu valmistanud. Aga 3:0 võit oli hea tulemus,» sõnas Pehrsson. «Vastased tegutsesid avapoolajal üsna kompaktselt, teisel oli mäng laiemaks tõmmanud, kuna valdasime palli ja nad olid pidanud avapoolajal palju jooksma.»

Lõppeva aasta võttis Pehrsson kokku lühidalt. «Minu jaoks on tähtsaim protsess, mängijate areng. Esiteks on meil selge mängustiil, mida mehed mõistavad. Samas aga oleme paindlikud. Teiseks oleme arendanud intensiivsust kõiges, mida teeme nii treeningutel kui ka mängudes. See on põhjus, miks võitsime Gruusiat ja tänast vastast. Varem polnud me selleks võimelised. Ja kolmandaks vaimne enesekindlus – eriti olukordades, kus palli kaotame. Suudame kaitstes vastase surve alla panna. Fännid võivad öelda, et mängime rohkem südamega, meie aga näeme, et meeskond usub endasse,» lausus Pehrsson ja lisas mõned arvud.

«Eelmisel aastal kogusime keskmiselt 1,29 punkti, tänavu 1,6 punkti. Lõime mullu 8 ja tänavu 12 väravat, endale lasime mullu lüüa 12 ja tänavu 8. Pöörasime numbrid ringi. Ja kui te veel ei teadnud, siis tänavu on esimene kord 15 aasta jooksul, kus Eesti plussi jääb,» märkis Pehrsson, eksides siiski õige pisut, kuid mitte põhimõtteliselt – tegelikult on tegu esimese sellise hooajaga 13 aasta järel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles